Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EMMİOĞLU ORADA DUR

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Nisan 2014, 01:09

Fazlı GÜVENTÜRK

EMMİOĞLU ORADA DUR

            Güç nedir diye sorguladığımızda veya güçlü insan kimdir diye değerlendirme istediğimizde güçlü insanın aslında soğukkanlı olan insan olduğu karşımıza çıkıyor. Bu konuda yazar şöyle demiş;

            Kimi insanlar, başkalarının davranışlarına göre yönlerini tayin ederler ve hayalî düşmanlarla savaşmakla ömür tüketirler. Başkalarının da kendileri gibi düşünmelerini isterler; üstelik kendileri gibi düşündürtmenin yöntemini de bilmezler.

            Tartışarak insanları ikna edeceklerini sanırlar, ama tartışma yönteminden de haberleri yoktur.

            Tartışma yoluyla ikna mutluluk üretmez. Çünkü kişinin karşısındaki insanların kırılmasına yol açar. Tartışmayla işe başlamak her zaman zarar doğurur. Eğer tartışmayı açan kazanırsa, karşısındaki kırılmış, gücenmiş olur. Bir bakıma küçük düşmüş olur. İnsanlar küçük düşürülerek ikna edilmez. Güçlü insanlar başkalarını incitmezler. Tartışmayı açan kaybederse, ortada yine incinme vardır. Bu sefer de tartışmayı başlatan üzülür, rahatsız olur.

            Gerçi başkalarının davranışları etkilenebilir, kontrol edilebilir ve yönetilebilir. Güçlü insan etrafındakileri öyle etkiler ki kimse incinmez. Eğer gücün kaynağı eğitim ise bu yöntem çok daha fazla yararlıdır. Bilgi toplumunda güçlü kişi bilgiye sahip olandır.

            1 Mayıs gelmeden tartışmaları geldi. Sendikaların kendilerince anlamlı ama toplumun ekseriya kısmı tarafından anlamsız olan Taksim dayatması yüzünden ülke daha zaman varken gerilmeye başlandı.

            İlla Taksimde kutlanacak dayatması yüzünden basın açıklaması bile mazur karşılanmadı. Polis kendilerine verilen emir gereği Taksimde kutlama etkinlikleri programı için toplanan sendika yetkililerine müdahale etti. Aslında masum bir toplantı da değildi yapılan.

            Basın açıklamasını inatla belli yerde yapma arzusunda olan sendikacılar polise karşı gelirken ortaya çıkan bazı diyaloglar toplum tarafından tepki çekmek bir yana vicdanları ve aklıselim insanların canını yakıyor. Adam eline parayı almış polise uzatıyor ve “katil” diyor. “Katil öldür al şu parayı öldür” diyor. Bu hangi anlayışa sığıyor. Polis sessiz polis vakur polis efendi tavır ile bekliyor. Bu insanın yaptığı neye sığıyor. Polisin tavrı takdirlik değil resmen ulvilik, yücelik.

            Toplumun sorgulama algısını elinden alıp bu sorguyu sokaklara döken algının neler yaptığını malum ülkelerde görülüyor. İşte bu yüzden bizler adına özgürlük dediğimiz kimlerin özgürlüğü?  Tabiî ki halk sorgulayacak, tabiî ki yakıp yıkmadan tavrını ortaya koyup, demokratik hakkını kullanacak. Ama asla polise ekmek uzatıp, para uzatıp tahrik etmeyecek.

            Adına basın dediğimiz bazı zümreler var kime ve neye hizmet ettikleri artık daha iyi belli olan her zaman basın özgürlüğü mantığı ile yola çıkan özgürlüğü bilmeyen ve bu topluma özgürlük kavramını kendi istedikleri gibi beyinlere işleyen bu vatana hizmet etmeyen basıncıklar var.  İşte bu basıncığın verdiği habere baksanız polis yıkmış, yakmış, göstericiyi taşlamış.

            Oysaki hal tam tersi, Orada polisi nasıl tahrik ettiğini bir göstermiş olsalar, yorumlarını ona göre yapsalar gerçekler çıkacak. Bu haber sadece bir kanalda gösterildi. Diğer tüm kanallardan haberleri izledim. Bu olayı kim nasıl verecek diye. Ancak malum basıncıkların genel tavrı sanki masum bir basın açıklaması olacakmış ta polis onları gaz ile tazyikli su ile püskürtmüş şeklindeydi.

            Birilerinin özgürlüğü eğer tahripkar, tahrihkar, tehditkar ise orda bizde millet olarak bizde “emmioğlu orda dur” deriz.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2757 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi