Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GÜZEL OLMASAYDI EĞER

Fazlı GÜVENTÜRK

09 Kasım 2014, 00:48

Fazlı GÜVENTÜRK

GÜZEL OLMASAYDI EĞER

            Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber... 
            Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?...
 
            Öleceğiz müjdeler olsun, müjdeler olsun!
 
            Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun!

            Gazete haberleri şöyleydi bu sabah yani olayın olmasından henüz 24 saat bile geçmemişken ve daha Ankara’dan otopsiden çıkıp memlekete gelip toprağına kavuşmadan sevgili ağabeyim.

             Edinilen bilgilere göre olay, Kırıkkale Merkez Çalılıöz Mahallesi 11. sokakta yaşandı. İddialara göre A.A. (32) isimli damat ile eşi G.A. (30) arasında şiddetli geçimsizlik nedeniyle sık sık tartışma yaşanmaya başlandı. Bir süre önce eşini terk eden G.A., babası Erdoğan T.’nin (60) evine yerleşti. Bu duruma sinirlenen kızgın koca, Çalılıöz Mahallesi 11. sokakta bulunan Erdoğan T.’nin evinin önünde beklemeye başladı. Kayınpederi ile eşini sokakta gören A.A., eşi G.A. ile tartışmaya başladı. Bu sırada A.A. belindeki silahı çekerek ateşledi. Kayınpederini vurarak öldüren damat, eşini de yaralayarak olay yerinden kaçtı.

            Yaralı G.A., olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
            Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlıyı Keskin ilçesinde suç aleti silahla birlikte yakalarken, eşi Erdoğan T.’nin öldürüldüğünü duyarak olay yerine gelen Handan T., sinir krizi geçirdi.

            Bu kadar basit işte. Olay bu kadar.  Öldü gitti işte. Kurtuldu bu dünyanın harından ve göçtü gitti.

            Erdoğan Tekin.

            Bu insanı kardeşi Erol Tekin ağabey ile siyaset saflarında sokakları arşınlarken tanımıştım. Kendileri Erzincanlı. İki kardeşler. Babaları rahmetli olmuş. Sevilen sayılan bir şahısmış. Evlatlarını da kendisi gibi terbiyeli, saygılı, efendi yetiştirmiş. Anneleri hanımefendi hayatta.

            Üç katlı bir işyerleri vardı. Kendi yağları ile kavruluyorlar ve efendi esnaflıkları ile etrafta seviliyor ve sayılıyordu. Erdoğan ağabey benden yaklaşık 10 yaş büyüktü. Bana hiç ismimle hitap etmedi. Öyle kibar bir insan ki mutlaka “bey” kelimsi eklerdi. Hani derler ya “büyükle büyük küçükle küçük olur”  diye öyle bir insandı.

            Erdoğan ağabeyin torunlarına ne denli düşkün olduğunu bilenlerdenim. Üzerlerine titrerdi. O yolda da vefat etti.

            Öğleye saatlerinde müşterek tanıdığımız biri aradı söyledi. Henüz Erol ağabeyin haberi yoktu. Aradım söyleyemedim. Kelimleler düğümlendi boğazımda ve ancak dolaylı şekilde olay yerine yönlendirdim. Ama çok geçti artık.

            Aslında neler neler yazmak isterim hakkında. Ama biliyorum kelimler almayacak onun iyiliğini. Öyle iyi insanlar ki tüm tanıdıkları deli divane oldu. Vekillerden, danışmanlara, başkan ve yarımcılarına, işçi emeklileri cemiyet başkanlarından meclis eski üyelerine kadar hepsi ne yapabileceklerini sorma için telefonlarımı susturmadılar.

            Necip fazıl geliyor aklıma;

            Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse; 
Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse!
 
O demdeki, perdeler kalkar, perdeler iner,
 
Azrail’e hoş geldin, diyebilmekte hüner...

            Bugün birazdan toprağa vereceğiz. O Azrail’e hoş geldin dedi ama hak etmemişti böyle bir ölümü. Yaradan Rabbim inşallah cennetin en güzel yerinde yerini ayırır. Cennet mekânı olsun.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2955 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi