Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SOYSUZUN SOYKIRIMI

Fazlı GÜVENTÜRK

18 Mayıs 2015, 00:40

Fazlı GÜVENTÜRK

SOYSUZUN SOYKIRIMI

            Her sene bu zamanlar olunca bizim gündemimizde de dünyanın gündeminde de sanki başka bir şey yokmuş gibi bir soykırım meselesi dolaşır.

            Nisan ayı gelmeden başlayan bir süreçtir aslında bu zamanda gündeme gelen bu olay daha erken başlar.

            Başta ABD başkanı ne diyecek diye başlayan bir süreçtir ve sonra da Ermeni baskısını o yıl hangi lider veya kurum görmüşse onlar başlarlar soykırım demeye.

            Bu sene Ermeni soykırımı var diyen kendi soyundan şüphe duyması gerekenlerin içine önce; güzide ülkemin yaptırdığı sarayda misafir edilen hatta ilk konuk olan Papa girdi. Misafirin yediğinden içtiğinden mutlu olan necip bir milletiz şükürler olsun. Ama yani gayri ihtiyari insanın içinden boğazına dursun demek geliyor.

            Ardından Avrupa parlamentosu bir karar aldı. Aldıysa aldı demek gerekiyor aslında ve asla ciddiye almamak gerekiyor. Çünkü bir yalanı bu kadar dile getirmek çokta doğru değil. Aslında moralinizi bozmak için değil bu satırları yazış nedenim. Sadece tarihe bir not olsun düşüncemdendir.

            O parlamento kararını aynen aldım buraya bir göz atalım.

1-Osmanlı İmparatorluğu’nda 1.5 milyon masum Ermeni’nin hayatını kaybettiği vurgulanarak yaşanan olayların ‘soykırım’ olduğunun altı çiziliyor.  İnsanlığa karşı tüm suçlar ve soykırımlar kınanırken bunların inkârına yönelik her teşebbüs esefle karşılanıyor.
2-Türkiye, 100. yıl anmalarını fırsat olarak değerlendirerek arşivlerini açmaya, geçmişiyle yüzleşmeye ve “Ermeni soykırımını” tanımaya yönelik çabalarını sürdürmeye böylelikle Türk ve Ermeni halkları arasında gerçek uzlaşma yolunu açmaya teşvik ediliyor.

3-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taziye içeren ve Osmanlı Ermenilerine yönelik zulümleri tanıyan açıklamaları doğru yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

4-Türkiye ve Ermenistan, Avrupa ulusları arasındaki başarılı uzlaşma örneklerini kullanmaya ve halklar arası işbirliğini odağa yerleştiren bir gündem izlemeye davet ediliyor. Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokollerin ön koşulsuz şekilde onaylanıp uygulanması ısrarla tavsiye ediliyor.

5-Türkiye’nin kültürel mirasın korunmasına ilişkin yasal yükümlülüklerine saygı göstermesi talep ediliyor. Geçen yüzyılda yıkılan ya da harabeye dönen kültürel mirasın envanterinin çıkarılması isteniyor.

6-Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik sivil toplum inisiyatiflerine destek veriliyor.

7-Soykırımların ve insanlığa karşı suçların zamanında önlenmesinin ve etkili şekilde cezalandırılmasının uluslararası toplumun ve AB’nin ana önceliklerinden olması gerektiği belirtiliyor.

8-Soykırımlar İçin Uluslararası Avrupa Anma Günü oluşturulması öneriliyor.

            Tamam bu kadar.bende diyorum ki siz zamanımızda yaptığınız soykırıma bir bakın. Filistin, Irak, Suriye; Lübnan, Yemen… Bir bakın bakalım siz bu modern çağda ne yapıyorsunuz? Sizin sömürge anlayışınız soykırım değil mi?

            İnsanlık olarak kaybettiğimiz başlıca özelliğimiz galiba kendi gözümüzdeki merteği görmeden başkasının saman çöpü ile uğraşıyorsunuz.

            Başta dediğim gibi çokta ciddiye almayın bu alınan kararı. Ama tarihte yazsın böyle aymaz kişi ve kurumların varlığını.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 2689 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi