Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

FİZİKÇİ PİYADE, KİMYACI TANKÇI, DİNCİ TOPÇU OLURSA

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Temmuz 2009, 10:23

Fazlı GÜVENTÜRK

FİZİKÇİ PİYADE, KİMYACI TANKÇI, DİNCİ TOPÇU OLURSA

            Ulusal bazda yayın yapan gazete ve dergileri karıştırdığınızda yada bazıları tarafından yüzyılın icadı sayılan interneti gezdiğinizde güncel haberlerde öne çıkan konulardan biride Genelkurmayın ilahiyat mezunu subay alacak olması.

            Krizden medet umup, baskı sayılarını dalgalandırma haberlerle şişirmeye çalışan, böylece de yandaşlarının cebini dolduracak paralar kazanan bazı medya mensupları bu haberleri yapıyor.

            Her tuzum diyene hıyar olan bazı siyasi ve köşe yazarları da bu haberlere desteklerini esirgemiyor.

            Genelkurmay başkanlığına bağlı subay ve astsubay yetiştiren, şimdilerde uzaman erbaşları da kaliteli okullardan mezun etme çabasında olan okullar var. Elbette harp sanatını öğretme sanatının sivil okullarda okutulması beklenemez ve düşünülemez. Bu nenenle askeri okullarda eğitim verilmesi gerekiyor. Genç askeri personeli yetiştirecek okulların, sivil okullar düzeyinde sivil dersler vermesi de gerekiyor.

            Sadece askeri konularda ilköğretimden sonra yetişen bir bireyin olması düşünülebilir mi? Fenni ve ilmi konularda yetişmesi gereken bu gençlerin, akranları gibi diğer dersleri görmesi gerekiyor.

            İşte bu derslerin içerisinde 1983 yılında sonra zorunlu ders olarak okutulan din dersi de var. İşte bu dersin verilmesinde ehil ellerden yararlanmak amaçlı yapılan bir alımı bu hale getirmek neden.

            Genelkurmay başkanlığı açıklama yaptı. ''1983 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda okutulacak zorunlu dersler arasına alınmasından sonra, ortaya çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ihtiyacı, İlahiyat Fakültesi mezunlarından temin edilerek karşılanmaktadır.” Bu nedenle alımlar yapılmaktadır.

            Burada amaç kesinlikle üzüm yemek değil. Bağcıya bir iki daha köstek vurmak. Yoksa bu haberleri yapanlar bilmiyor mu derslerin ehil eller tarafından verilmesinin gereklilik olduğunu.

            Diyelim ki askeri okullara bilgili ilahiyat mezunu subay alınmadı. Dersleri kim verecek. Bu garip bir şey olmaz mı? Asıl kendini aydın gören, cumhuriyetin tek bekçisi sayan, Atatürk’ün tek askerinin kendisi olduğunu düşünen bu insanların özellikle din dersleri olmak üzere tüm dersleri yetkin insanlar tarafından verilmesini istemesi gerekmiyor mu? Fizik dersini beden eğitimi öğretmeninin vermesi komikse, Din dersini de muharip bir sınıftan bir subay/astsubayın vermesi o kadar komik olur.

            Bir haber daha vardı manşetlere düşen. “Harp akademisinde türban.”  Başlık böyle. Hemen laik kesimin kılıcı çekip mütedeyyin insanların üzerine saldıracağı bir haber değil mi? Ama içeriğine ve dibe saklanmış sonuca bakıyorsunuz. Meğer misafir askeri personelin yani yurtdışından eğitim için gelen askerlerin yakınlaymış.

            Bu tür haberler yapmak bazı kesimi memnun edebilir ama bağrından çıkan bu ordu ile arasını açmaya çalıştığınız milleti kızdırıyor. Bir nevi kışkırtma haberler yaparak askeri asli görevinden uzaklaştırmak hevesi taşıyan bu insanlar, askerlerde haksızlık yapıyor. Çünkü onların, 30 yıldır ülkenin başına bela olan terör ile uğraşması, dünyada ki teknolojik silah ve harp oyunlarını takip etmesi, ülkenin sınırını koruması, kırsalda güvenliği sağlaması ve her şeyden önce caydırıcılık görevini yerine getirmesi gerekiyor.

            Rahat bırakın ordumuzu. Onlar birkaç kendini dev aynasında gören elidin değil bu milletin ordusu. Böyle garip yayınlar yaparak onlarında kafalarını karıştırıyorsunuz. Allah muhafaza içlerinden çıkan bir takım aklıevveller sizin gibi düşünürse…varın bakın demokrasi ve modern Türkiye’nin haline.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 5048 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi