Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MKE BLOK GENÇLİĞİN 6. TOPLANTISI

04 Haziran 2016, 12:33

MKE BLOK GENÇLİĞİN 6. TOPLANTISI

Kırıkkale Makine Kimya tesislerinde hizmet vermiş ve emekli olmuş şehir sakinlerinin çocuklarından meydana gelen bir oluşumun adıdır ‘’BLOK GENÇLİK’’.

Bu gençlik gurubuna mensup olanların da hemen tamamına yakın mevcudu, yine MKE mensubu olarak hizmet vermiş ve bunlarında büyük bir bölümü şimdilerde ya emekli olmuş, ya da uzatmaları oynamaktadır.

İşte iki nesli bir arada buluşturan bir birlikteliktir Blok Gençlik.

Kırıkkale kamuoyunun yakından takip ettiği ve bilhassa da MKE mensuplarının bire bir ilgilendiği bir konu olan MKE lojmanlarının son durumu ve geleceğiyle ilgili somut bir sonuç yok!

31 Ağustos’ ta ve devamında 21 Eylül 2015 deki yazılarımda bu konulara detaylı olarak değinmiştim. Hatta ikinci yazımda aldığım bilgiyi sizlerle paylaşıp, (17 Eylül) de ‘’Proje Onay İhalesi’’ nin yapılması gerektiğini ve her ne sebeptense bayram ertesine ertelendiğini yazmıştım.

Aradan tam sekiz ay zaman geçti. O günden bu güne deşifre olan proje bilgilerine göre, bulvara ‘’JAPON’’ tarzında yapılan ve adına önce ‘’JAPON PARKI’’ denilen, sonra ne olduysa değiştirilerek ‘’ŞEHİTLER PARKI’’ yapılarak faaliyeti gerçekleşti. Bir de birkaç hafta önce hafriyatı başlayan ‘’ADLİYE SARAYI’’ inşaatı gözlemlenmekte!

Yazı konumuz Blok Gençlik olduğu için işin projesine girmiyor ve konumuza dönüyoruz. Ama bu proje ve ihalesiyle ilgili halk arasındaki spekülasyonların da ardı – arkasının kesilmediği gerçeğini bu vesileyle zikretmeden geçemedim.

İlki 2011 yılında organize edilmek suretiyle başlayan birliktelik, her yıl haziran ayının ilk cumartesi günü sabahtan 7 ve 8 inci Blokların önündeki meydanda toplanılmakla başladı.

Çocukluğu – gençliği – devamındaki ömrü bu bölgede geçenlerin, gerek Kırıkkale’ de ikamet edenleri, gerekse çeşitli vesilelerle yurdun dört bir yanına dağılan o yılların sakinleri işte ‘’Senede Bir Gün’’ şarkısı gibi bir araya geldiler.

Öğleye doğru tamamlanan iştirakçiler, tertip komitesince belirlenen Balık Lokantasının piknik alanına intikal ederek, öğle sonu belli bir zamana kadar açık büfeden kahvaltılarını yapıp sohbet ederek hasret giderdiler.

Öğle sonu şehir dışından gelenler tekrar geri döndüler. Burada kalanlar da bu defa MKE’ nin Havuz – Fidanlık Restoran’ a geçerek gece geç vakte kadar eğlendiler.

İşte altıncısı ve kuvvetle muhtemel sonuncu toplanma mahalli olan o 7 ve 8 inci Blok dâhil, şu anda sonucunun ne – nasıl ve ne zamana nolacağını kimsenin bilmediği bir projenin parçası olarak, o bölge tamamen yıkılmayı bekliyor!

Defaatle belirtmiş olduğumuz bir husus vardı! Bu şehrin kuruluşunu sağlayan oluşum olan MKE. Ve bu oluşumun meydana gelişinin temel taşları olan o kuruma ait yapılar. İşte şehrin tarihine şahitlik edecek olan bu yapılardan birkaçının – bazılarının muhafaza edilerek, gelecek nesillere şehrin geçmişine ışık tutması açısından bırakılması, bunların da restore edilerek, müze –konuk evi – sohbet evi – vs. şeklinde değerlendirilebilmesi söz konusuydu!

Ama geneldeki zihniyet ‘’ben yaptım oldu’’ şeklinde seyrettiğinden, işte bugün böyleyiz! Bunun en son ve bariz örneğini, Çarşı Camii İnşaatında gördük! 19 Ekim’ de ve 09 Kasım 2015’ deki yazılarımda detaylı şekilde bu konulara değinmiştim! Nitekim 1500 m2. oturumu olan alan, şehrin göbeğinde atıl hale getirilerek inşaatı devam etmekte! İşte bu da bu şehrin kaderi!

Bu olumsuzlukların yanında tabii ki iyi şeylerin de gerçekleşmesi gerekir. Blokların meydandaki toplantısı tamamlanınca, mutad üzere gurup olarak TRT Bahşılı Muhabiri tarafından hatıra resimlerimiz çekildi.

‘’DRON’’ yani (İHA - Yerden Kumandalı Hava Aracı) ile kamera kaydı yapıldı. Sonra bu seneye kadar hep Balık Lokantasında yapılan kahvaltı, Tertip Komitesinin bu defa aldığı değişik kararla, Kızılırmak vadisinin muhteşem manzaralı güzel tesisi ‘’DEM OTEL’’ e gidildi.

Yeni işletmecisiyle tanışma fırsatım olmadı. Fakat tesisin düzenlemesi, malzeme kalitesi, fiyatları, personel nezaketi, hele o vadinin doyumsuz güzel manzarasına diyecek yoktu

Buradaki açık büfe ‘’Branç’’ yani (kahvaltıyla öğle yemeğinin birleştirilmesi), çok güzel demli çay ve Kızılırmak manzaralı sohbetler eşliğinde, öğle sonuna dek devam etti. DEM OTEL programından sonra il dışından gelenler geriye dönüş yaptılar.

Kalanlar buradan akşam programı için yine mutad üzere MKE’ nin Havuz – Fidanlık Restoran’ a geçilerek, gecenin geç vaktine kadar eğlenceye devam edildi.

Böylelikle bir birliktelik daha sağlanmış oldu. Artık seneye 2017’ deki yedinci beraberlik nerede ve nasıl sağlanır (mevcut mekan yıkılacağından) bilinmez. Ama şu bir gerçek; aynı

bölgede ikamet ederek veya dünyaya gelerek, yetişip – büyüyerek, aynı kurumda bir ömür hizmet

 

Bu haber 1819 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi