Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

RAMAZAN ORUCU VE TRAFİK UYARILARI

06 Haziran 2016, 03:14

RAMAZAN ORUCU VE TRAFİK UYARILARI:

Türkiye’ de 18 İl’ de Temsilciliği ve 40 İl’ de üyesi bulunan bir S. T. K. (Sivil Toplum Kuruluşu) olan derneğimizin Bilim Kurulu Başkanı olan Sayın Psikiyatrist Dr. Haydar ÇAĞLAYAN Bey tarafından hazırlanarak kamuoyuna duyurulmak üzere ‘’İL TEMSİLCİLİĞİ’’ mize gönderilmiş olan mesaj, özetlenmek suretiyle ilgilenenlere duyurulur:

1) İnancımız gereği oruç tutarken dinin gerekleri tam olarak yerine getirilmeli. Kesin sahura kalkılmalı, akşam yiyerek yatma şeklindeki uygulamadan vazgeçilmeli. Sahur beslenmesinde gıda ve su alımına önem verilmelidir.

2) Sabah trafiğe çıkmadan önce bedensel ve zihinsel olarak açılmış, kendimize gelmiş ve rahat bir durumda olmalıyız. Uyku mahmurluğu ile bırakın uzun yolu şehir içi trafiğe çıkmak bile sorunludur.

3) İftar ve Sahurdan hemen sonra kesinlikle trafiğe çıkılmamalıdır. Çünkü beslenmeden hemen sonra vücuda ağırlık çöker dikkat zayıflar. İki çay kahve içersem açılırım yaklaşımı doğru değildir.

4) En önemli soruların başında ise İftara yetişme aceleciliği telaş ve heyecanı gelir. Aile ve eş dost ile iftar yapmak önemlidir. Aynı saatte yola çıkan binlerce kişinin yetişme telaşı trafiği olumsuz etkiler, kazalarda artar. Bu nedenle orucun sadece yeme içme değil, birçok davranış ve beklenti lerin de engellenmesi olduğu bilincinde hareket edilmeli, beklemeye - sabır etmeye ve saygıya öncelik vermeliyiz.

5) Trafiği yoğun olan yerlerde eve veya randevuya yetişme hesaplaması yaparken,1 saate yakın öncelikli trafiğe çıkarak toleranslı olarak yetişme kaygısını azaltmış olur.

6) Şehirlerarası trafikte belirli aralıklarla (2 - 3 saatte) kesin mola verilmesi, kan şekeri ve beden sıvısı ayarlayıcı gıdalar alınması ve dinlenilmesi önemlidir. Molalarda tıka - basa abartılı beslenil memelidir.

Bu vesile ile tüm inananlara hayırlı, sağlıklı, mutlu Oruçlar ve Bayramlar dileriz.

NOT: Derneğimizin Marka Patent tescilli kuruluş olduğundan dolayı, beyanatlarımızda kaynak

gösterilmesi ve logosunun kullanılması söz konusudur.

Oktay KIRLANGIÇ

 

Bu haber 2204 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi