Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Ey Türk Gençliği!

Şevket ÖZSOY

13 Ağustos 2009, 09:03

Şevket ÖZSOY

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

 

Yukarıdaki hitabeyi ve içerdiği mesajı bilmeyen Türk genci yoktur umarım. Çünkü bu ülkenin kurucusu, ileri görüşlü büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Nutuk’un sonunda gençliğe böyle sesleniyor.

 

Sanki geleceği görüyor; açılım diye bu ülkenin insanlarını ayrıştıranları, bu ülkenin aslı unsuru olan Türklüğün yok edilişini sağlayanları, açılım mı  saçılım mı  daha ne içerdiğini  bilmeden vatan hainlerinin aklına gelenleri Türkiye Cumhuriyeti devletinden istemelerini sağlayanlarımı tarif ediyor acaba!

 

Bu vatan için kurşun sıkma şerefini gösteren gazimin, şehidimin çocuğu işsiz gezecek, kamptaki ite iş vereceğiz. Dağa çıkana af diyeceğiz, Kürtçeye eğitim dili yapacağız.

 

Peki bunları yapınca PKK bitecek mi? güya hiç farkında olmadan özerkliğin başlangıcı olan hakları verirken federal yönetim için hatta bağımsızlık için hele biraz daha dağda kalalım derlerse ne yapacağız.

 

Her şeyin göründüğü gibi olmadığı Türkiye’de, gençlerin Gençliğe Hitabeyi bir kez daha okumalarını rica ediyorum.

 

Çünkü Türkiye’de iyi şeyler olmuyor gençler……

Bu haber 3292 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi