Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Ahmet GÜLER - Kürt Açılımı neyin nesi ?

22 Ağustos 2009, 11:46

Bakın; son günlerde yoğunlaşan bir Kürt açılımı sözü gündemde! Öylesine ki; yüzyıldır ABD’nin İngiltere’nin İsveç’in, Fransa’nın, Ermenistan’ın, İsrail’in yapamadığını Türkiye’ye yaptırmak istiyorlar..

 

Ne mi yaptırmak istiyorlar?

 

Kürt ulusu yaratmak!

Peki böyle bir ulus var mı?

Bu köşede birkaç kez yazdık. Kürt ulusu diye bir ulus yokk..

Nasıl mı yok? Bakın;

İngiliz muhipler cemiyeti, Kürt teali cemiyetinin 1900’lü yıllardan başlayan çalışmaları var. Paris, Oslo, Erivan, Vatikan, Telaviv’de Kürdoloji Enstitüleri kuruldu. Yıllardır çalışmalarına karşın bir Kürtçe gramer, sözlük ortaya koyamadılar..Erivan’ın geçen yıl çıkardığı sözlük Türkçe, Arapça, Farsça ve yerel dil karması..

 

Kuzey Irak’ta, dünün teröristleri Talabani ve Barzani aşiretleri birbirini anlamıyor. Arapça ortak dil..

 

ABD, İsrail, İngiltere bir türlü ortak dil gerçekleştiremedi.

 

AKP; Türkiye’de güneydoğu da Kürtçe kursların açılmasına izin verdi. Açılan tüm kurslar katılım olmadığı için kapandı. Neden Çünkü ortak bir dil yok..

 

Güneydoğu kökenli sanatçılar kasetler yaptılar, okunmadı, satılmadı, vazgeçtiler…

TRTŞeş büyük bir gösteri ile açıldı.. Kırmançça’nın Diyarbakır ağzıyla yayını kimse anlamadı. Diğer lehçe Zaza’ca yayına koydular yine izlenmedi..

 

DTP; TBMM’de basın toplantısıyla Kürtçe gazete çıkardık dediler. Satılmadı okunmadı anlaşılmadı, satılmadı…

 

Terör örgütünün anlaşma dili Türkçe.. ROJ Tv birçok lehçede yayın yapıyor ama genel yayını Türkçe..

 

Peki ama neden? Çünkü; Kürtçe diye bir dil yok. Sadece bölgede farklı topluluklar var. Zazaca, Kırmançça, Solhanice, Dimillice, Bohtanice var. Ve her biri bir diğerini anlamıyor,  birkaç kelime dışında!

 

Şimdi siz hangi dilden, hangi ulustan bahsedeceksiniz!

 

Sonra da çıkmışlar; Kürt açılımı diyorlar. Neyin açılımı bu? Türkiye’de yüzde 6’lık topluluk o da kendi aralarında bütünlük taşımıyorsa neyin açılımı olacak bu?

 

Ahkam kesmek kolay..

 

Bir de denilen şu dağdakileri indirmek! Dağdakinin bölge insanı ile ilişkisi ne ki? Yüzde 10’luk oran. Yüzde 90 ı bölge insanı değil..

 

Polis Akademisi’nde düzenlenen Kürt Sorunun Çözümünde Türkiye Modeli Çalıştayı yapılıyor. AKP’li yetkililer diyor ki, ’Bunlarla da görüşürüz, bunları da ikna ederiz.” Kimleri ikna edecekler acaba! 

 

İkna edilenler; 25 yıldan bu yana Suriye, Kandil, PKK odaklarını ziyaret edip onlarla görüşerek, tek yanlı Türkiye’de PKK’ya yandaşlık yapanlar, hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanlar, şimdi Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini tehdit edecek grubun içerisine gelerek, Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye cesaret veriyorlar. Kürt açılımının yerli modelini oluşturmaya çalışıyorlar.

 

Oysa herkesin, ne yaptığını bu millet biliyor. Neyi yazdıkları, neyi söyledikleri biliniyor. Belli tipleri dinleye dinleye bu millet usanmıştır.

 

Şimdi kalkıp bölücü terör örgütüyle mücadeleden vazgeçerek, olayı genişletip sosyal dokuyu parçalayarak, birilerinin Dört parçalı büyük Kürdistan’ın ilk aşamasını Türkiye’den başlatmaya kalkıyorlar. Bu yaklaşım büyük bir gaflet, dalalet ve ihanettir…

 

Memleketi çatışmaya, bölünmeye doğru sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu millet çatışma istemiyor. Refah istiyor, kalkınma istiyor, iş istiyor, aş istiyor, kaliteli eğitim istiyor, insanca yaşama istiyor..

 

Günün Sözü: Milletler güçlü birleştirici liderlerle etkin olur. Cüce adamlarla da küçülür, bölünür, etkisizleşirler.

Kürt açılımı neyin nesi?

Ahmet GÜLER

Araştırmacı & Yazar

Haberci özel

 

 

Bu haber 4364 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi