Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Eğitim seferberliğinin bireysel faydaları

Raziye UNAL

27 Eylül 2009, 16:22

Raziye UNAL

GÜZEL HASLETLER EĞİTİM DERNEĞİ
         EĞİTİM SEFERBERLİĞİNİN, BİREYSEL FAYDALARI
 
Sevgili halkımız,
   İnsanın kaliteli yaşam sürmesi için, ömür boyu bilgilere ihtiyacı vardır. İnsan doğru bilgilerle, direk hedefe gider ama, deneme yanılma yolunu izleyerek, geri dönülmeyecek zararlara, felaketlere düçar olabilir.
Peygamber efendimiz “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” buyuruyor. Bizde dernek olarak, ömür boyu eğitim seferberliği yapmaya karar verdik.
 Bu eğitimle,
1-      Ahlaki değerlerimizi daha da yükseltmeye,
2-      Yaratanımızı daha iyi tanıyıp onu ve yarattıklarını sevip, saygı göstermeye,
3-      Aile içi mutluluğu daim ettirmek için eş ve çocuklarımızla olan bağlarımızı güçlendirerek, birbirimize karşı görev sorumluluğumuzu öğrenip uygulamaya,
4-      Daha geniş bilgilere sahip olarak çocuğumuzu daha iyi eğitip, sorunlarını çözmeye,
5-       Güzel alışkanlıklar edinerek, zararlı alışkanlıklardan korunup, uzmanların yardımı ile kurtulmaya,
6-      Koruyucu hekimlik bilgileri ile ruh ve beden sağlığımızı korumaya,
7-      Mesleğimizin püf noktalarını öğrenerek zamanımızı en güzel şekilde değerlendirmeye,
8-      Yaşımıza göre sağlığımız için spor ve egzersizler yapmaya, her zaman ihtiyacımız vardır.
Bu eğitimi uygulayıp yaşayan, bireylerin kazancı şunlar olacaktır.
1-    İnanç ve ahlaki değerleri yükselecek,  kalplerdeki anarşi sona erecek,
İnsanlara karşı sevgi saygı bağları artacak, ahlaken yükselen toplum, madden ve manen huzur bulacaktır.
         2- Aile içinde görev ve sorumluklar paylaşılarak dengeli ve mutlu yaşam sürülecek, Eğitimli aileler, eğitimli çocuklar yetiştirecek,  gelecekten emin olduğumuz gençlik doğacaktır.
3-    İstisnalar hariç, insanlar güzel alışkanlıklar edinip,
içki, sigara, uyuşturucu, kumar ve fuhuş gibi zararlı alışkanlıktan korunarak gereksiz harcamalar sona erer, Ülkemizin bütçesini aşan trilyonlar cebimizde kalır, yoksulluk sorunu çözümlenir, gayrimeşru işler kendiliğinden kalkacak, meşru işler yapılacaktır.
        4- Koruyucu hekimlik bilgileri, spor ve egzersizlerle, kişiler daha sağlıklı yaşayacak hasta olanlara daha çok zaman ayrılarak tedavi görecek kaliteli bir yaşam sürüleceklerdir.
4-    Her meslek sahipleri mesleğinin püf noktalarını yakalayacak, işinde başarılı
olmanın, mutluluğunu yaşayacak, iş verenin kazancı daha bol ve çalışanın pratik bilgileri  püf noktaları öğrenmeleri ile başarılı bol kazançlı ve mutlu olmaması için engel kalmayacaktır.
         Her meslek sahibinin kendi aralarında sürdürecek olduğu bu çalışma, ülkemizde ve dünyamızda yer bulacak,  dünya ve ahret saadeti yaşanacaktır.
          Bahsettiğimiz eğitim seferberliğine internetten kayıt olunur, sonbahardan ilkbaharın sonuna kadar devam eder. İmtihana katılanların eğitim karnesinde başarı oranı belirlenir. Başarılı olanlar takdir edilecek, bu karne hayatın bütün alanlarında etkili olacaktır.(bu konu ile ilgili soruların cevapları ilerleyen zamanda Internet sitemizde, ve yerel basında bildirilecektir.)
          Bu çalışmaya üye olacak olan,  akıl sahiplerinin, kurum ve kuruluşların maddi ve manevi destek ve çalışmaları ile kısa zamanda katılımcılarla toplum çağ atlayacak, ileri toplumlar kategorisinde yer bulacaklardır. Bu çalışma ile ömür boyu eğitim mücadelesi yapılacak, hep birlikte sorunlar aşılacak, toplumda madden ve manen kalkınma gerçekleşecektir.
        Bu konuda sorulan sorular
        Bu eğitimle bazı kurumlar işlerini kaybetmezler mi diye soruluyor?
        Hayır, bilakis sağlık uzmanları hastalara ve eğitime daha çok zaman ayırır, hasta bakım zamanı çoğalınca hasta ücreti çoğalır. Daha kaliteli bir iş yapmış daha başarılı olmuş olurlar. Eğitim seferberliğimiz hiçbir zaman milli eğitimin eğitimini içermez. Bu eğitim hayatımızın her sahasında ihtiyaç duyduğumuz insani bir eğitimdir amacı madden ve manen kalkınmaktır. Kötülükler azalır ama asla kökü kesilmez, hiç olmazsa Emniyet güçlerimizin hayati tehlikeleri azalır işi devam eder. Sorunları daha iyi çözecek zamanları olur, kaliteli iş ve kaliteli yaşam onların olacaktır.
Yakın zamanda yapacağımız kongre sonunda, görevinde başarılı olacak kişiler seçilecektir. Bir memleketin kalkınması, akıl, ilim, iman sahibi dürüst insanların toplum için çalışması ile gerçekleşir.  Bu eğitim seferberliğinde derneğimize aydın kimselerin üye olmasını, toplumu aydınlatmada yardımcı olmalarını kongremize katılarak sorumluluk alıp insanlık için çalışmaya davet ediyorum.
          Bu eğitimle ilgili yapılacak olan çalışmalar,
Konu ile ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak, uzman kimselerin konusu dahilinde hazırladığı çalışmaların, denetlenip onaylaması ile eğitim seferberliğimiz yürüyecektir.
Bu eğitim seferberliği programları aylık ve haftalık iki tür aktivitesi vardır. Ayda bir kez iki saat olan aylık programlar ve her haftada bir kez uygulanan 95 dakikalık programlardır.
 Eğitime internet sitemizden ve derneğimizden kayıt olunur, program sunumu sitemizden yerel Radyo ve gazeteden de yayınlanır. Halkımızın eğitime tahsis edebileceği binalar da, da sunumlar yapılacaktır.
Kurum, kuruluş ve iş yerlerinde yapılan iş konusunu ve mesleklerinin püf noktalarını öğretmek için münasip görülen kimseler tarafından sunum yaptırılır.
Uygun gördüğümüz eğitimci üyelerimizde aile, arkadaş guruplarına ve topluma hazırlamış olduğumuz programı sunarlar.
Her kurum eğitim ve sağlık programlarının yanında elemanlarını mesleki konuda bilinçlendirerek haftada bir 95 dakika sürecek olan eğitim vasıtası ile daha iyi randıman alacak, daha kolay yönetecek ve Kalifiye eleman yetişecektir.      
Eğitim sonunda katılımcılara yönelik imtihan sonucunda eğitim karnesi ve başarılı olanlara ödüller verilecektir. Kongreden sonra bu yıl ilk eğitim deneme programımız ilimizde gerçekleşecektir.      
                                                                                              Selam ve saygılarımızla                                                                                                               Gülhaseğitim yönetimi
Kıymetli dostlarım yukardaki çalışmayı onaylıyorsanız lütfen üye olmak için irtibata geçiniz

Bu haber 4860 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi