Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SEÇİLMİŞ BİLİNMEYENLER

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Eylül 2009, 16:27

Fazlı GÜVENTÜRK

SEÇİLMİŞ BİLİNMEYENLER

            Terörle mücadele amacı ile kurulmuş ve sadece ülkenin değil Dünyanın çeşitli yerlerinde özveri ile görev yapıyor olan Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin diğer adı da seçilmiş bilinmeyenlerdir.

            Bu müthiş insanlar reklâm yapmadan sadece işini yapar çıkar ve ardına bakmadan yoluna devam eder.

            İşte devlerin bürokrasisi içinde de bazı bürokratlar var ki işini yapar, reklamını yapmaz, kendini ifade etmez, başarısını tüm güzide liderler gibi ekip başarısı olarak lanse eder ve güzel yapmışsın deyince mahcup olur. Tıpkı bir çocuk masumiyeti ile burunun ucu kızarır.

            İşte Kırıkkale ilimizde birçok müdürler var bu şekilde bürokrasinin içinde. Bu müdürlerin başarıları zaman zaman yazılarımıza konu oluyor.

            Bir vesile ile makamına gitmiş olduğum Kırıkkale işkur il müdürü Nazım Ulu’da bu ilgili ve seçilmiş bilinmeyen müdürlerden biri. Neler yaptığını sormak için atmış olduğunuz her atağı kendinden uzaklaştırıp kurumu öne çıkaran il valisini öne çıkaran beyanatlar veriyor. Daha doğru ifade ile ağzından kelime alınmıyor. Reklâm olmasın aman şeklindeki yaklaşımı bu seçilmiş bilinmeyenliğini bir daha gösteriyor.

            Bulunduğu makamı doldurarak görevli olduğu memlekete çivi çakan herkesten elbet haktala razı olsun. Ama bazıları iki damlalık iş yapıp sonra bu iki damlada fırtına koparmasını iyi biliyor. Kendini öyle ifade ediyor ki görseniz şehri bu kurtarıyor dersiniz.

            Bazıları da…

            Müdürlüğünün; Bakanlık içindeki performans sıralaması tüm iller arasında sekizinci sırada olabilir.

            Kursiyerlerin kurs sonunda gizli olarak doldurup, sadece bakanlığın açtığı anketlerde %80 başarıyı yakalamış olabilir.

            Kursiyer sayısı yıllık 1500–2000 olabilir.

            Öğrenci ve yeni mezun olmuşlara iş arama, iş görüşmesi, kariyer eğitimi ve danışmanlık hizmeti veriyor olabilir.

            Erbaş ve erlere garnizon Komutanlığı ile iş birliği yaparak mesleki eğitim verebilir, işçi sağlığı konusunda işverenler ve işçilere kurs imkânı sağlayabilir.

            Bir yıla yakın zamanda bulunduğumuz ilin ormanlaşması için 4 bine yakın ağaç diktirmiş olabilir. Hedefi Hasandede, Keskin cankurtaran köyü civarındaki organize bölgesine yüz bin ağaç dikmekte olabilir.

            Müdürün bizzat kendisi ve emrinde çalışanlarını hepsi güler yüzlü, çalışkan ve alçakgönüllü olabilir.

            Ancak;

            Reklâmını yapmaz. Mütevazı durur. Kendisine tevdi edilen görevi layıkıyla yapar. Görev bilinci ve çalışma azmi iline hizmet ile birleşince kurumunu ve müdürlüğünü şaha kaldırır.

            Nazım ulu müdür; sen bu duruşuna devam et. Balık bilmezse halik bilir. İnşallah bürokrasinin en üstünde çalıştığınızı ve ülkenize ve ilinize katkı sağladığınızı görürüz. Emin olun sizi üst makamlarda görevlendirecek seçilmişler takip ediyordur. Değerlendirmeyi yapar görev verirler. Ama siz bu mütevazı ve dik duruşunuzla balığın bilmesine gerek duymadan halik için çalışmaya devam edin.

            Hiçbir bürokratın başarıyı kıskanmaması lazım. Her başarıyı yazmaya ve her platformda dile getirmeye devam edeceğim. Siyasi hiçbir düşüncesine bakmadan. Hani kamyon yazısı var ya ilginç ve komik. “Nazar etme ne olur. Çalış seninde olur”

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4204 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi