Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Fazlı GÜVENTÜRK

12 Ekim 2009, 09:48

Fazlı GÜVENTÜRK

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

            Hani özellikle gençlerin ilgi ile izlediği program var. “çok güzel hareketle bunlar” Yılmaz Erdoğan’ı sevmem ama güzel bir komedi programı yapmış. Ağzı biraz bozuk skeçler oluyor ve ortaya çıkan güzel netice sonunda alkışlarla güzellik derecesi veriliyor.

            Epeydir bir araya gelemeyen ve Eylül ayında tatile giren Belediye Meclis toplantısı öncesinde Ak parti grubu bir vesile ile bir araya geldi.

            Belediye başkanı veli korkmaz, Ak parti merkez ilçe başkanı Mürsel Akçay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve bazı birim müdürlerinin bir ayara geldiği toplantıda gündeme dair konuların istişaresi yapıldı. Elbette belediye başkanı meclis içinde bulununca sorular, dilekler, temenniler de ardı ardına sıralandı orada bulunanlar tarafından.

            Yaşadığımız ilin daha güzele kavuşması için herkesi farklı bir çaba içerisinde görmek insanı mutlu ediyor. Bu elbette orada bulunan sınırlı insanın çabası. Eminim ki orada bulunmayan seçilmişi, atanmışı, iktidar yanlısı, muhalefet taraflısı, siyasi düşünceli, siyaset üstü düşüneni, esnafı, memuru, işçisi ile bir çok kişi tarafından şehrin yaşanabilirliği anlamında kafa yoruyor. Zaten toplum içerisinde yaşayan her kesimin de yorması gerekiyor.

            Birkaç gündür inatla yazdığım ve üzerine gittiğim kendimce yanlış olan ve olması gerekenleri dile getirdiğim konuların cevaplarını bizzat başkandan duyup anlatmak isteğimde bu toplantı ile gerçekleşmiş oldu.

            Kaldırımsız şehir veya yolun ortasından yürüyenlerin şehri görüntüsünün rahatsız ettiğini bildirdiğimizde bundan böyle daha etkin şekilde mücadele edileceğini ancak ekonomik kriz nedeniyle işlerinde düşüş yaşayan esnafın kaldırımları işgali konusunda biraz esnek davranıldığını anlattı.

            Cuma günleri namaz kılacak yer sıkıntısı çeken vatandaşların sıkıntısını geçici çözümlerle çözmeye çalıştıklarını ancak, nur cami, nokta cami inşaatlarının hızla devam ettiğini, bitirilmesi için nasıl diyanet vakfı ile müşterek çalışma içinde olduklarını anlattı. Bu projelerin hemen ardından çarşı cami ve fırınlı cami projelerinin geldiğini böylece kısa zamanda Kırıkkale’nin bu sorunu çözeceğine inancını inançlı bir dille söyledi.

            Yapılması planlanan yeni hükümet konağına nasıl finansman bulduğunu, yeşil alanların nasıl artırılma gayreti içinde olunduğunu anlattı.

            Makine kimya ile mahkemelik durumda olan eski fabrika evleri yeri için mücadele neticesinde nasıl bir şehir görüntüsünün olacağını anlattı.

            Kırıkkale’yi sağlık ve spor merkezi yapma gayretini uzun uzun anlattı. Bu alanda yapılan ihaleler ve bazılarının bitmiş olduğu tesislerin tamamlanması durumunda ne büyük merkez olacağını beyan etti.

            Elbette işçi maaşlarını sordum. Alınamayan maaşların huzursuzluk oluşturduğunu vurguladım. Maaş konusunda örneklerle bizim birçok belediyeden daha iyi durumda olunduğunu,çok gelirli belediyelerin dahi sıkıntı çektiğini, maaş konusunun tüm belediyelerin konusu olduğunu ve bu konuda çok hassas olduklarını ellerinden geleni yaptıklarını, daha da yapacaklarını, maaş konusunda kimsenin sıkıntı çekmemesi için tüm güçlerini ortaya koyduklarını anlattı.          

            Burada belediye başkanı ve iktidar partisinin reklâmını yapma niyetinde değilim. Ancak yapılan güzel işleri halka duyurmanın, en azından çekilen çile ve mücadelenin yansıtılmasına inanıyorum. Dün nasıl acımasızca eleştirmişsek bugünde bu gayretin ve ortadaki iyi niyetin gözler önüne serilmesine inandığımdan dile getirmek istedim.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 4231 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi