Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

GÖRMEZSEN VEBALDESİN

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Şubat 2010, 13:43

Fazlı GÜVENTÜRK

GÖRMEZSEN VEBALDESİN

            Hani bizim günde iki üç defa değişen gündemlerimiz vardı ne oldu onlara.

            Açılımımız vardı. Kars’ından İzmir’ine Şırnak’ından Edirne’sine Mersin’inden Trabzon’una kadar güzide ülkemin her köşesinde her kesimden insanın konuştuğu açılım olan hani? Kürt’ü Türk’e, Laz’ı Çerkez’e Arap’ı Ermeni’ye kırdıracağı düşünülen “iç savaş çıktı bu lafı edince” diyaloglarının havalarda uçuştuğu, sokak itlerinin havlamaya başladığında “bakın gördünüz değil mi, açılım sözünden bu insanlar sokak eylemi yapıyor nidalarının yükseldiği, o günlerde her liderin ağzından düşmeyen açılım var ya onu soruyorum.

            Hani Ergenekon vardı. Dalga dalga Türkiye’nin her yerine yayılan. Bilmem kaçıncı dalga ile bilmem kaç kişinin içeri alındığı. Asker sivil okumuş cahil demeden her gün yeni bir entrikalarını duyduğumuz ve devletin kanına işlemiş olan yasadışı örgütlenmeden söz ediyorum.

            Fani faili meçhul araştırma komisyonu vardı. Kazılan yerden silah çıkıyordu. Asit kuyularının yanından geçerken ayağı kayıp düşenler araştırılıyordu. Hani İncil dağıtırken harabe ve izbe yerlere girip kafalarına tuğla düşenler araştırılıyordu.

            Hani okumak isteyen gençlere “olmaz siz falanca okulular okuyamaz.”denilenlere çare bulunacaktı. Hani vali, doktor, mühendis olmak isteyenlere meşhur şarkıyla “işçisin sen işçi kal” diyenlere eğitim özgürlüğü olduğu anlatılacaktı. Hani seçilerek meclise gelen milletvekiline “haddini bildirmeye” çalışan zihniyete dur denilecekti” hani inancı gereği başını örten üniversiteli genç kızı kapıdan kovanlara “ o zaman sizde şöyle bir gezin gelin bakalım” denilerek kapıdan döndürülmenin ne olduğu gösterilecekti.

            Daha nice konular her gün Sümer altı ediliyor. Ya bilinçli olarak gündem sürekli değiştiriliyor veya gündemi elinde tutması gerekenler hâkim olamıyor gündem tutmaya. İkisi de kötü.

            Tüm bunları şundan yazıyorum. Açılım derinden ve ciddi bir çalışma ile devam ediyor. En son Akparti Kırıkkale teşkilatını ziyaret eden genel merkez temsilcileri de bunu anlattı ve ikna etti dinleyenleri. Bu halkada anlatılmalı olgunlaştıkça somut adım atıldıkça yapılmalıdır.

            Ergenekon soruşturmalarının devam ettiğini anlıyoruz. Hala el altından içeri alınıp tutuklanırın olduğunu biliyoruz. Bununda evet gizlisi saklısı olacak ama halka anlatılması lazım. Devam ettiğini sonuçsuz bırakılmadığı yansımalıdır.

            Katsayı, başörtüsü, inancını yaşamaya çalışanlara karşı yapılan zalimce uygulama için ne gibi çaba sarf edildiği de anlatılmalıdır. Eğer iyileştirme anlamında bir şey yapılacaksa buda çabuk yapılmalıdır. Ayrıca bunun için anayasa değişikliği gibi referandum gibi gereklilik varsa ivedilikle yapılmalıdır artık.

            Ülkede güzel yapılan şeylerin anlatılması sorunu yaşadığı düşüncesindeyim. Zira basın istediğini yazmaya ve yapılanları karartmaya devam ediyor.

            Kırıkkale yerel basını bile yapıyor. İnsanların yapmış olduğu başarılı çalışmaları karartma veya yok sayma eğilimde oluyor. Elbette bir kısmı yapıyor bunu. Ama yapılıyor. İşte size örnek; çok ciddi ve karşılıksız gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Okul aile birliği çalışmaları neticesinde sayın valinin yapmış olduğu ziyaret haberini yaparken bir muhabirin yapmış olduğu haberi alıp yayınlayan bazı basın mensupları ismimizi silmişler. Haber bire bir aynı kelimelerden oluşmasına rağmen ismimizin olduğu yerler yok sayılmış.

            Sebebi bilinmeyen bu uygulama ile ne yapılmaya çalışıldığını ulusal basın bazında düşündüğümüzde olay daha net anlaşılıyor. İstediklerini görmezden geliyorlar demek ki. O zaman hükümete düşen kendini daha iyi anlatmak. Gerekirse bire bir halka anlatmak. Yoksa “bir takım medya” at oynatmaya devam eder.

            Hükümet kendini anlatmasa siyasi düşüncesi uğrunda iyi yapılanları görmeyen gazeteciler vebal almaya ve siyasi kinini kusmaya devam ederler..

            Selam ve dua ile…

Bu haber 5716 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi