Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

MECLİS ÜYELERİ NE YAPAR -1-

Fazlı GÜVENTÜRK

23 Şubat 2010, 13:45

Fazlı GÜVENTÜRK

MECLİS ÜYELERİ NE YAPAR -1-

            Yerel basınımızın bence etkili kalemlerinden olan Sayın H.Ömer Kıvanç manşet gazetesinde bir yazı yazdı. Yazısında belediye meclisi ve İl genel meclisi üyelerini yerden yere vurmuş ve eleştirilerde bulunmuş.

            Evet; Ömer Bey ile aynı gazetede yazarlık yapıyoruz. Evet, güzel yazılar yazıyor, Evet etkili ve güçlü bir kalemdir. Evet, Kırıkkale ortamını benden daha iyi biliyor. Evet, Kırıkkale’de ve seçilmiş atanmış bürokrasi ile bugüne kadar daha içli dışlı olmuş.

            Ancak;

            Herkesin her konuyu bilemeyeceği gibi Ömer Kıvanç’ta bu konuda yanılmış. Bir kere meclis üyelerinin hepsini ağır dille suçlaması yanlış.  Ömer bey; bir kere kimse meclisten üç kuruş ara almak için yapmıyor bu işi. Bu her şeyden önce gönüllülük esasına dayanıyor. Para için bu işi yapmak sadece aptallıktır. Zira benim gibi herkes emekli değil o mecliste. Herkesin işi gücü var. Ya bir yerlerde çalışıyor veya bir ticarethane sahibi. Hal böyle olunca birilerinden izin almak, maaşından para kestirmek suretiyle daha da basiti kendi ticarethanesini kapatıp birilerine emanet ederek o meclise geliyorlar. Araştırın bakın o kaybettiklerinin yanında almış oldukları huzur hakkı devede kulak kalır. Diyeceğim şu ki kimse aylık olarak alacağı elli atmış lira için yapmaz bunu.

            Kaldı ki bugüne kadar hangi meclis üyesi belediye başkanlığından kaç lira talep etmiş huzur haklarından.

            Meclis üyelerinin parmak kaldırmak dışında bir iş yapmadığını yazmış. Yanlış. Çünkü belediye meclisindeki arkadaşlar kendi komisyonları ile ilgili ayrı bir çalışmanın ötesinde genel meclis toplantılarında gündem ile ilgili ciddi çalışarak gelmektedir. Çıkarılacak her kararda da ciddi katkı sağlamaktadırlar.

            Ayrıca şunun iyi bilinmesi lazımdır. Ak parti gurubu olarak bizler her meclis toplantısı öncesinde toplanıyor ve sıkıntılar varsa Başkan, ilgili yardımcısı veya ilgili müdüre iletiyoruz. Bu toplantılara il başkanı ve ilçe başkanı da katkı sağlıyor. Buna ilave olarak her meclis toplantısından önce ben grup başkanı sıfatıyla Başkan ile makul bir süre önce buluşup şahsım ve gurubunun gündem ile ilgili fikirlerini tartışıyoruz. Bunu şundan söylüyorum. Akparti olarak mecliste gündem konuşulurken fazlaca muhalif sesin çıkmaması konunun tartışılmadığı anlamına gelmesin. Bizler gündem ile ilgili her konuyu demokratik bir şekilde tartışıyoruz. Hakkını yememek lazım Başkan veli Korkmazda bu onda son derece uyumlu düşünüyor.

            Ömer Bey gayet iyi biliyor ki takım elbise giyerek kişi adam olmaz. Meclis üyeleri de takım elbise giyiyorlarsa sadece gerekliliktedir. Yoksa takımın üzerine Meclis üyesi rozetini de takınca ne saygınlık kazanılıyor nede farklı bir muamele görmek için bu yapılıyor. Sözüm meclisten dışarı tıpkı çok cepli kahverengi yeleği giyip omzuna da fotoğraf makinesini asanın veya yılda bir iki satır karalayıp kendini köşe yazarı sananların gazeteci olamayacağı gibi.

            Bir diğer suçlaması ise sorumluluk bilinci olmayanların meclis üyesi olduğu yolunda fikridir. Ömer Kıvanç meclis üyelerinin kimlerden oluştuğunu Kırıkkale’nin yüzde doksanından iyi bilir. Gerek iktidar partisinde gerek muhalefet partilerinde meclis üyelerinin büyük çoğunluğu, meclis üyeliğinden önce veya halen birçok kişi ve tesisin sorumluluğunu almıştır. Bu anlamda kimin ne ölçüde sorumluluk sahibi olduğu konusu hiçte öyle gri renkte değildir. Ufak bir çalışma ile kimin nerden geldiği veya neyle uğraştığı gayet net ve anlaşılır.

            Konu ile ilgili yanlış anlaşılmalara meydan verecek yazıdaki suçlamaları cevaplamaya yarında devam edeceğim. Malum yer sıkıntısı.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 6000 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi