Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ASKERİ ŞEHİR

Fazlı GÜVENTÜRK

17 Mart 2010, 22:37

Fazlı GÜVENTÜRK

ASKERİ ŞEHİR

            Herkes herkesle anlaşacak diye bir şey yoktur. insan zaman zaman en iyi bildiklerinle veya en yakın hissettiklerinle de ters düşme durumun olabilir. Bu durumda hiç garip değildir. Tam tersine beklide insan olmanın gereğidir. Farklı düşüncelere sahip olmak insanın zenginliğidir.

          Son yerel seçimlerde birlikte yola çıktığımız daha doğru ifade ile o zaten yoldaydı benim son yerel seçimlerde kendisine eşlik ettiğim ve seçim neticesinde Belediye Başkanlığını kazanan Veli Korkmaz ile bir çok konuda hemfikir olmamıza rağmen bazı konularda ayrı düşünüyoruz.

          Farklı fikirlere sahip olmanın şehre hizmete yarış anlamı taşıdığına inanıyorum. Sabit fikirli olmak istemem. Yani farklı fikirler içinde olmak ufku genişletir. Ne ben nede benim gibi düşünen yol arkadaşlarım, Başkanım, meclis üyelerim veya birlik olduğum insanlar sabit fikirli olmak isterler. Hatta sabit fikirlilere yardım ve yataklık etmekte istemezler.

          Bu çalışma anlayışı içerisinde ayrı düşündüğüm konudan biri askeri birliklerin şehir içerisinde veya bir şehirde bulunması konusudur. Daha açıklayıcı bilgi ile kışlaların bir şehre faydası ve zararı konusudur.

          Onlara göre Askeri birliğin bir şehirde bulunması o şehrin gelişmesine engel teşkil eder.

          Oysa ben tam tersini düşünüyorum.

          Büyük bir kışlanın şehirde bulunması o şehri kalkındırır. Ekonomisine hareket verir. Güç verir.  

          Bin askerin bulunduğu bir şehre hafta sonu askerlerin izine çıkması durumunda bir simit alsalar bin simit eder ve simitçi kazanır. Bir çorap alsalar bin çift çorap satılır. Lokantada bir kap yemek yeseler lokantacılar rahatlar. Oturup bir çay ocağında bir barda çay içseler çaycılar bayram eder.

          Bunların kıyafet aldığını, eğlencelik leblebi aldığını, fotoğraf çektirdiğini düşününce ekonomiye ne hareketler kazandıracağını anlamak hiçte zor değildir. Bu askerlerin yemin töreni olduğunu düşünün. Binerce aile Kırıkkale’ye akın edecek. Yemek yiyecek, pasta alacak, çay içecek, otelde kalacak, evlatlarını şehirde gezmeye çıkaracaklar.

          Hediyelik eşyacılar bayram edecek. Kırıkkale’nin sembolü olan maket tüfekler, toplar, tanklar satılacak. Çay bahçeleri olacak bu insanların rahatça vakit geçirmesi için eğlence yerleri olacak.

          Şehre gelen asker ziyaretçileri yapılan nur caminin inşaatını görecek. Böyle devasa bir yapıya yardım yapacak. Bir tuğlada kendi, eşi, asker oğlu için koymaya çalışacak yurdum insanı.

          Askerin zenginleştirdiği şehirler o kadar çok ki. İşte size Polatlı, işte size Burdur, Çorlu, Bornova, Eğirdir, Erzincan örnekleri. Daha nice şehirler var. Askerle gelen bereket ile farklı alanlarda ekonomisini düze çıkarmış.

          İşte tüm bunları düşününce asker bir şehre hata verir. Ormanlaştırır bölgeyi. Güzelleştirir. Evet, hafta sonu bayanlar rahatsız olur gibi bir düşünce olabilir. Ama artık devir eski devir değil. Gençler daha terbiyeli. Ayrıca sıkı bir kontrol ile sorunlar giderilir. Asker sonuçta bizim evladımız.

          Bu şehirden mevcut birliğin taşınmasına izin veren siyasiler, bürokratlar, vali, milletvekili her kimse bu şehre iyi yapmamışlar. Ne yapıp edip bu şehre askeri birliğin gelmesi için fırsat oluşturmaları lazım. Bunun için başta Vali olmak üzere tüm ilgililerin harekete geçmesi lazım. Kırıkkale büyüyemiyor, gelişemiyor. MKE bitti. Rafineri yetmiyor. Farklı alanlarda hareketlenmek için ilk dönünün askeri birliklerce verilmesi gerekir diye düşünenlerdenim.

          Selam ve dua ile…

 

Bu haber 4247 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi