Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

PERFORMANS KARNESİ

Fazlı GÜVENTÜRK

28 Nisan 2010, 23:46

Fazlı GÜVENTÜRK

PERFORMANS KARNESİ

          Beğenilim veya beğenmeyelim bu şehirde atanmışlar da seçilmişlerde güzel işler yapma gayretinde.

          Yakından biliyorum ki bu şehre sadece görevi icabı atama ile gelmiş ve adeta kendinden bir parça olmuş, işine sadık, gayretli, özverili ve fedakâr memurlarımız mevcuttur.

          Şehrin bir adım daha ilerlemesi için, daha uygun yaşam standartları sağlamak için, hangi birimde ise o birimin ulus standartlarının üzerinde hizmet vermesi için gecesini gündüzüne katalar var.

          Bu insanların çalışmalarını görmek için statünüz ne olursa olsun ziyaret etmeniz ve bilgi almanız yeterli olacaktır. Emin olun size kendilerini anlatma gayretlerinin ne denli yüksek olduğunu göreceksiniz.

          Şehrimiz de birde seçilmişler var.

          Onlarda haklatan almış oldukları oyların hakkını vermek için üstün gayret gösteriyorlar.

          Hemen denilecektir ki yeterlimi bu gayretleri. Hayır, yeterli değildir. Bu seçilmişlerin içinde bende varım. Bende seçimlerde çalıştım gayret gösterdim. Seçilmek için gerektiğinde kapı kapı dolaşarak kendilerine hizmet etme sözü vererek oy istedim. Halkın teveccühü ile seçilerek Kırıkkale Belediye Meclisi üyeliğine seçildim.

          Şahsım içinde söylüyorum. Bizlerin bu gayreti yeterli değil. Hani derler ya “ iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın.” İğnenin en büyüğünü kendime de batırıyorum. Yeterli değil.

          Seçildikten bu yana bir yılı aşkın süre oldu.

          Geçenlerde bulunduğum siyasi ortamın birinde açık dille söyledim. Herkes bir yılını değerlendirmeli.

          Askerlik mesleği içinde olan ve faydalı olduğu ve değeri bilindiğinden şimdilerde tüm kamu kuruluşları ve ciddi özel sektörde de uygulanan geri besleme konusu vardır. Yani oturup geçmiş dönemin muhasebesi yapılır. Günlük haftalık aylık ve yıllık olarak yapılan bu geri beslemenin amacı elbette geçmiş yılın muhasebesini yapmak ve personel başarısını masaya yatırmaktır. Ama buradaki asıl amaç gelecek dönemde ama özellikle hemen özümüzdeki dönemde bu başarısızlığın nasıl bertaraf edileceğini veya başarının nasıl idame ettirileceğini irdelemek ve ona göre yol haritası çizmektir.

          Tüm kuruluşların ve şirketlerin firmalarının bekası için yapmış olduğu bu çalışmayı diliyorum ve umuyorum ki seçilmişlerde yapıyordur. Yapmalılar. Yapmazlarsa bekaları mümkün olmaz.

          Atanmış denilince sadece Vali ve kurum müdürleri demeyip en alt birimde dahi görev yapan tüm memurları kastettiğim gibi, Seçilmiş denilince sadece Milletvekilleri demek istemiyorum. Onların haricinde Belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyelerini de kastediyorum. 

          Şehrin yönetimine talip olan veya merkezi hükümetin temsilcisi olan herkesin bir yıllık icraatlarını, ne yapıp yapmadıklarını, şehre nasıl katkı sağladıklarını kesinlikle oturup irdelemesi lazımdır.

          Kısaca karnelerini ortaya koymaları lazımdır. Kendilerinin karnesini ortaya döken yönetici durumunda olanların da alt personelinin bir yılını ortaya dökmesi daha büyük önem taşıyor. Çünkü gelecekte bu performansla değerlendirme yapmalıdır. Bence bu karnenin de daha üst birimlere rapor olarak sunulması şarttır.

          Bir şehrin ilçesinde çok değer verdiğim bir dostum meclis grup başkanı olarak görev yapıyor. Bir yıllık meclis üyelerinin karnesini çıkarmış ve rapor olarak genel merkeze kadar sunmuş. Çokta kabul görmüş.

          Hadi iğneyi kendimize batıralım.

          Selam ve dua ile…

Bu haber 4123 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi