Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ZİLLERİ TAKANLAR MİSKET BEKLİYOR

Fazlı GÜVENTÜRK

10 Ağustos 2010, 23:35

Fazlı GÜVENTÜRK

ZİLLERİ TAKANLAR MİSKET BEKLİYOR

            Bazı insanlar vardır. Kriz ortamı olması için adeta yırtınırlar. Eğer emellerine nail oldularsa sevinçlerinden göbek atarlar. Olmadıysa kıyıda beklerler. Bir kargaşa ortamı doğması için hiç olmadığı kadar ellerini yukarıya kaldırarak Rablerine dua ederler. Bir karışıklık olsun temennisi yakarışa döner.

            Oldu da kendileri müdahale etmeden bir keşmekeş ortamı olmuşsa yine Ankara misketi ile başlarlar döktürmeye.

            Son günlerde misket oyunu ile çiftte telli özlemlileri oynamaya başladı. Nedeni Yüksek Askeri Şura kararlarında Genelkurmay başkanlığına ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılmamış olmasıdır.

            Bunu bir kaos ortamı ve kriz gibi algılayan zihniyet zillerini taktı ve meydanlarda ufaktan oynamaya başladı.

            Ancak bu kriz değildir. Yani böyle büyütülecek bir devlet krizi asla değildir. Evet, sıkıntı vardır. Bunu ne ben ne başkası inkâr eder. Ama bu devlet krizi asla değildir.

            Söz konusu atamalar teamüller gereği yüksek askeri şuranın dördüncü gününde açıklanıyordu. Neden? Çünkü asker yine teamüller gereği o toplantıya yani Başbakanın başkanlık edeceği YAŞ toplantılarına gelmeden tüm atamaları şekillendiriyor, çok büyük çoğunlukla kimin nereye atanacağını belirliyor, adeta formalite toplantısında da son şeklini verip, konuştuktan sonra Başbakana imza attırılıyordu.

            Yani kimse büyük çoğunlukla askerin işine karışmadan imzayı atıp bu işi bitiriyordu. Bazıları bazı zamanda şerh koyuyordu ama on beş kişilik bu şurada şerh koymanın pekte faydası olmadan yani etkisiz bir şerh olduğundan şekillenen atamalar yapılıyordu.

            Şimdi bazı yargısal sebeplerden dolayı bu atamalara “dur” denildiği için kriz var görüntüsü ortaya çıktı. Hal böyle onunca da devlette kriz bekleyenlere söyleyecek söz doğdu.

            Atamalarda kim olursa olsun yasal bir engelleyici varsa buna dikkat etmek gereklilikten öte görevdir. Zira adil bir yönetici her kesime eşit davranmak zorundadır. Asker elbet herkesin baş tacıdır. Elbet gelenekleri güçlü olan bu kurumun bazı atamaları gelenekler çerçevesinde olacaktır. Ama hiçbir gelenek yasal çerçeve dışına çıkamaz, çıkmamalı.

            Emniyet içinden veya devletin diğer kurumlarından suça karışmış amirler, müdürler nasıl görevden uzaklaştırılıp mahkeme sonuna kadar pasif görevlere alınıyor veya açıkta tutuluyorsa Kahraman ordumuzun mensuplarının da aynı şekilde içlerindeki yanlış yapanları veya yanlış yaptıkları iddia olunanları aklanıncaya kadar oyun dışında tutması gelenek halini almalıdır.

            Bu atamaların örneği yani olağan dışına çıkılarak yapılan atamaların örnekleri hem dünya siyaset ve Askeri tarihinde ve hem de bizim siyasi tarihimizde vardır. Bu nedenle belki sizler bu yazıyı okurken bu konu çözülmüş olur veya en kısa zamanda çözülecektir.

            Devlet büyüktür, devlette devamlılık esastır. Elbet hak edenlerin hak ettikleri yere gelmesi esas olmalıdır. Ama hak ediyorum diye hukuk dışına çıkan zihniyete de elbet gereği yapılmalıdır.

            Yani kaostan nemalanların fazla iştahı kabarmasın. Ramazan geliyor hazmetmeye başlasınlar. Bu iş çözülür. Buradan size ekmek yok. Rabbinize başka bir kargaşa olsun diye dua etmeye başlamalarında fayda var.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3936 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi