Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

SEVGİLİ HALKIMIZ, BÖYLE BİR DAVET ALMADINIZ.

Raziye UNAL

31 Ekim 2010, 22:50

Raziye UNAL

SEVGİLİ HALKIMIZ, BÖYLE BİR DAVET ALMADINIZ.

                Bütün insanlık alemini, kendi canından çok seven ve iyiliğini isteyen, hizmet etmeyi kendine borç bilen, ilim öğrenilmeden geçen günü zarar bilen Güzel Hasletler Eğitim Derneği başkanı olarak, sizlere bir davet getirdim.

                Bu davette neler var?

                Bu davet, daha önce hiç yapılmamış bir eğitim davetidir. Bu davete uyan kişiler kimseye dayanmadan, destek almadan, hayatın her cephesinde güçlü olacak ve ayakta durabilecektir, Allah izin verirse, kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürecek, iş hayatında başarıdan başarıya koşacaktır. Bu vesile ile madden ve manen kalkınacak iki cihanda saadete erecektir. Bu yüksek kişiliğe ulaşmanız için, sizleri ilimizin kurum ve kuruluşları ile birlikte hazırladığımız ve diğer eğitim derneklerinin de görüşlerini sunacağı, eğitim seferberliğine davet ediyorum.

                Eğitim seferberliğinin faydası nelerdir.

                Biliyorsunuz, eğitimle odun mobilya, demir alet ve makine, kaliteli taşlar pırlanta olur. İnsanda aldığı eğitimin özelliğine uygun özellikler kazanır. Bizlerde insanı yüceltmek için Kişilik, Sağlık ve Çalışma eğitimi olarak üç ana hedef belirledik, bu hedefi dörder tane de ara eğitim konuları ile desteklemekteyiz.

                Bu gün Avrupa, bir buçuk asırdan beri bu yetişkin eğitimi ile bilgilenmekte çevresindeki insanları kendilerine hayran bırakmaktadırlar. Avrupa’ya gidip gelenler oradaki insanların ne kadar dürüst olduğunu, hastanelerde hastalara ne kadar güzel, ilgi ve itina ile bakıldığını, sokakların evden temiz olduğunu, çocuklarını ne kadar güzel yetiştirdiklerini, şiddet uygulamadıklarını görüyor hayran kalıyor ve burada anlatıyorlar.

                Bizler neden geri kaldık?

Bizler Avrupa ile aramızdaki bu farkı bu gerçeği görelim. Geçmişte orta çağ Avrupa’sında tuvalet yokken, sarayların bir köşesine tuvaletini yaptıklarından saraylarına bile kokudan girilmezken Müslümanlardan tuvalet yapmayı, temiz olmayı öğrendiler. Avrupa’dan Osmanlıyı merak edip gelenler Osmanlıya hayranlıklarını birçok vesile ile dile getirirler. Dükkânları açık bırakarak nasıl namaza gittiklerini, kimsenin malının çalınmadığını, çevrenin ne kadar temiz olduğunu, her evde tuvalet yapılmış olduğunu, insanların dürüstlüğünü, terbiyesini, anlata, anlata bitiremezlerdi. İşte bu yüksek kişilik sayesinde Osmanlı dünyanın en güçlü ülkesi idi. Ülkenin çöküşü bu kültürün bozulmasında etkin çalışmalar yapan kültür emperyalizmini içten ve dışarıdan destekleyen misyonerlerin sayesinde ülkemiz bozulup dağılmıştır. Bu zararı sadece bize değil bütün insanlara yapmış oldular. Çünkü medeniyetin bittiği yerde vahşetin yeşereceğini, insani değerlerdeki çöküşün çevre ülkelere de sıçrayacağını düşünmediler. Şükür ki Müslümanlığın kırıntıları bizleri yeniden diriltecek, insanlık hayat bulacaktır.

                Biz kimliğimizle çok daha üstün kişiliklere sahip olmamız gerekirken bu günkü halimiz meydanda cadde ve sokaklarımızın halini ve kişilik ve sağlık bozukluklarını köşe dönme derdinde olan tembelleri söylememe gerek yok, biliyorsunuz. Halbuki sevgili peygamberimiz “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” buyurmuşlardı. Artık bundan böyle örgün eğitim dışındaki bu yetişkin eğitimine destek verelim.

Bu eğitimi kim, nasıl verecek?

                İlimizde bulunan kıymetli aydınlarımızın ilminden öğrencileri ya da kurumları faydalanıyordu artık bundan böyle halkımızı da faydalandıracaklar nasıl mı?

                Bu projede organizatörlüğünü yapan, kurumlardan gelen makale türü bilgiler derneğimizde toplanacak ve buradan yerel gazetelerimizde radyolarımızda ve Web sitemizde yayınlanacaktır. Siz sevgili halkımız, istediğiniz yerden bu bilgilere ulaşacaksınız. Diyebilirsiniz ki biz bu bilgileri yine basından veya bir başka yerden öğrenebilirdik buna ne gerek var.

Eğitimin birçok dalları vardır, her insanın her bilgiyi öğrenmesi mümkün değildir amaç, yukarda anlattığımız her insanın öğrenmesi gereken bilgiye ulaşmaktır. Bu bilginin özelliği sevgi ve saygı karması ile kaynağından onaylanmış, zararlı kültür içermeyen, insanı madden ve manen kalkındıran bir eğitim olmasıdır.

Bu eğitim alanlara ödül varmı?

Yıl sonlarında yarışmalar düzenlenerek başarılı konumdakilere büyük hediyeler vermektir.

                Bu eğitim ne zamana kadar böyle devam edecek?

                Projelerden ve halkımızdan üyelerimizden, hatta hükümetimizden gelebilecek maddi destekle bir eğitim binası ve eğitim kliniği yaparak bir kurum olmaktır. Buradaki eğitim binasında Açık öğretim tekniklerini uygulayarak bu eğitimin ilimizi ülkemizi dünyamızı sarmasını dünyanın huzura ermesini sağlamaktır. Eğitim kliniğinde içki sigara kumar uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulmak isteyenlere psikoterapi ve tedavi yapan psikolojik rahatsızlıklara çözüm getiren klinikle birlikte, çok yaşlılara muhtaçlara misafirhane yaptırmak hedefimizdir.

                Derneğimizin Halkımızdan isteği:

                Derneğimize üye olup çalışmalarımızda destek olmaları ve haklımızın eğitim seferberliğine katılıp faydalanmaları ile yardım severlerin yardımları bu çalışmamıza destek vermeleridir. Güzel hasletler eğitim derneği camiası adına, Selam ve sevgilerimizle

Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başk. Raziye Ünal

Bu haber 3752 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi