Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HEM FEDAKÂR HEM KAHRAMAN

Fazlı GÜVENTÜRK

06 Nisan 2011, 00:26

Fazlı GÜVENTÜRK

HEM FEDAKÂR HEM KAHRAMAN

            Bazen insan farkında olarak bazen ise hiç farkında olmadan çeşitli hareketler yapıyor. Bulunduğun görev yeri, vazife ve konum ile ilgili bu farkındalık veya farkındasızlık ortaya çıkabiliyor.

            Gazeteciler de bu farkında olup olmamayı yaşıyor ve eskilerde kalemi eline alınca, yenilerde ise klavyenin başına geçince sert veya yumuşak yazılar ortaya çıkarabiliyor.

Bu yazı esnasında elinizde olmadan bazı hassas konularda duygusal yazılarda yazılıyor.

İşin içine asker, polis girince, bayrak girince, vatan girince, inanç girince, aile girince yazarın kaleminde duygusal kelimeler damlıyor.

Bugünde başlayarak aslı on Nisan olan “polis haftası” kutlanacak.

Şimdi gel de duygusal olma.

İş yurt savunması olunca dış düşmana karşı canını düşünmeden feda edecek olan askerlerimizin kıymetini bilmeyen nankördür. Kim olursa olsun askere evladı gözüyle bakmayan insanın bağımsızlık duygusun geliştiğinden şüphe duyarım. Eğer boyunduruk altında yaşamak istemiyorsa askere gözü gibi değil, gözünün bebeği gibi bakması gerekir.

Sınırı bekçisi olmasa sınırdan girenin haddi hesabı olur mu? Modern bir ordu dosta güven düşmana korku vermez mi?

Peki asker böyle de polis ne?

Bir o kadar önemli. Polise söylenecek bir çift laf toplumun sanayicisinden esnafına, memurundan işçisine, köylüsünden hiçbir işi olmayıp gezen insanına kadar herkese söylenmiş sayılmaz mı?

Namusun bekçisi olan onlar, hırsızı kovalayan onlar, yaralanan onlar, şehit olan onlar, hülasa trafiğinden asayişine toplumu koruyan kollayan suçu önleyen hepsi onlar.

Korumadan kollamadan ailelerine bile zaman ayırmadan, eşinin hastalığında bile doktora kayın pederi ile gönderen, nöbet tutmaktan kafasını kaldıramayan, hani nasıl derler canını dişine takan onlar.

Amiri memuru işçisi ile, tarikçisi, toplum polisi ile, büroda çalışanı sokakta yatan istihbaratçısı ile polis fedakarca çalışıyor.

Suçlunun üstüne giderken kundakta ki bebesini düşünmeden merminin üstüne kendin atacak kadar da cesaretli ve kahramanlar.

Birçok görevde birlikte olduk. Özel harekâtçısı ile operasyona çıktık. Kahramanlıklarını gördüm. İstihbaratçısı ile soğukta dışarıda kaldım. İşim oldu eski tabirle karakola yeni tabirle polis merkezine gittim onları gördüm. Pasaport için uğradı, ruhsat için birlikte oldu onları gördüm. Trafikteki kahramanları gördüm. Yeğenlerimden birçok polis olan var onlarla konuştum.

Bulunduğu ile hizmet etmeye gayret eden eğitim sorumluları arkadaşlarım var. Gençleri bilinçlendirmeye çalışanların gayretini gördüm. Esrarcısı, eroincisi ile cebelleşenini yakından izledim.

Hepsinden yakın arkadaşlarım gerçek dostlarım oldu. Hepsinin ileri görüşlü ve çalışkan insanlardan olduğunu biliyorum.

            Her toplumda iyisi vardır kötüsü vardır. Olumsuz ilere kayan öğretmen, memur, asker, işçi, esnaf varsa mutlaka polisin içinde de olur. Ancak bu gönlü yüce insanlar bu gibi yanlış işlere karışanları aralarından ayıklarlar. Ayıkladılar ve ayıklamaya devam ediyorlar.

Bizim iyilere sahip çıkmamız lazım

Selam ve dua ile…

 

Bu haber 3913 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi