Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sağlık Ve Huzura Davet

Raziye UNAL

21 Aralık 2008, 16:43

Raziye UNAL

Sağlık Ve Huzura Davet 

            İnsanı sevmek demek, karşımızdaki insanın iyiliğini istemek, kötülüğünü istememek gereğin de iyilik etmek ve zararlardan korumaktır. İnsan sevgisini ön planda tutan Güzel Hasletler Eğitim Derneğinin sağlık ve mutluluk için tertiplediği sigara bırakma programına sizi de davet ediyoruz. Çünkü size gelebilecek zararı kendimizde gibi hissediyor, madden ve manen kalkınmanızı huzur ve mutluluğunuzu istiyoruz.

            Sigaradan kurtulmanızı istememizdeki sebep 600 asırdan beri insanlar farkında olmadan kendilerine ve çevrelerine zarar vermişler ve bu işe devam ediyorlar. Bilim adamlarınca sigaranın zararları raporlarla ispatlanmış insanlarda artık bu zararın farkında. Ülkemizde 17 milyon sigara tiryakisi var, bu tiryakilerimiz biliyorlar mı? Her gün 17milyar dolar parayı yakıp dumanını havaya savurduğunu. Her gün 17 milyon dolar para aylık yıllık trilyonlar ediyor ve biz bu parayı yakıyoruz millet olarak 52 binde pasif içicimizle hastalık ve yoksulluk sorunları ile boğuluyoruz. Gelin artık sigara içmeye bir son verelim babadan oğla miras gibi özenti ile gençlerimize gelecek nesillere kötü örnek olmayalım.

 

Bir benim sigaramla mı bu sorunlar çözülecek diyenlere evet diyorum, ben, sen, o, hepimiz kendimizden, ailemizden, toplumumuzdan sorumluyuz. Allah bütün varlık alemini bizim için yaratmış ama sorumluluğunu da bize vermiştir. Sorumluluk taşımak büyük ve kutsal bir iştir. Sorumluluğunun farkında olmayanlar artık bunu anlamalı, görevini yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşamalıdır.

             İnsan sigarayı bırakmakla dünyaya yeniden gelmiş gibi olur, sigaraya bağımlılıktan esaretten kurtulur, hayatın bir anlamı değeri olur. Çevrenizi kendinizi bundan sonra zehirlemediğiniz hastalıklara sonra sebep olmadığınız için, bizleri en güzel şekilde yaratan Rabbimize artık saygısızlık etmediğimiz için, ekmek erzak paramızı geleceğimizi yakmadığımız için, daha huzurlu mutlu olmak için sigarayı bırakalım. Bu gün sigara bırakmakla, dünyadaki ekonomik krizden de kolaylıkla kurtulabiliriz. Bu konuda derneğimizin hazırladığı sigara bırakma programlarına davet ediyoruz. Sizlere sigarayı tamamen bırakana kadar yardımcı olacaktır

               Sigara alışkanlığı, her kültürden insanı içine alıyor. Bak o sigara bırakanlarda en az sizin kadar tiryaki idi, bırakmak bu kadar mı, zor? Bir sigaraya mı, yeniliyorsunuz? Hayatta ne zorlukları atlatıyor insan, sadece 72 saat sigara içmemeye direneceksiniz, sonunda kurtuluş var, bu kurtuluşta dünya ve ahiret saadeti var. Bahaneler aramayıp, kurtuluşa evet deyiniz.

 

Yoksa! Hala düşünüyor musunuz?

E-posta raziyeunal@msn.com www.gulhas.org

Tel.2562789

Raziye Ünal

Bu haber 3015 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi