Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sigara Bırakma Anıları: Sohbetlerim

Raziye UNAL

21 Aralık 2008, 16:45

Raziye UNAL

Sigara Bırakma Anıları: Sohbetlerim

            Kıymetli okuyucular,  yeni tanıdığım insanları, ikinci defa gördüğümde hemen değil sonradan hatırlıyorum. Yolda giderken bir hanım önüme geçip gülümseyerek selam verdi. Allah razı olsun senden, çok şükür sigarayı bıraktım dedi.

            İyi, maşallah sevindim, özür dilerim, ben sizi nereden tanıdığımı hatırlayamadım dedim.

            Hani eski SSK hastanesinin mescidinde namazdan sonra sigara hakkında konuşmuş, sohbet etmiştiniz, hatta sigarayı bırakmam için dua edeceğinizi söylemiştiniz bende sigarayı bıraktım Allah sizden razı olsun.

            Hem şaşırdım hem sevindim.

            Her zamanki, sigara konulu sohbetlerim genel olarak kısaca şöyle olur. Bu sohbetlerim tabi herkes için geçerlidir bu bilgiden herkes haberdar olmalı bilenler hatırlayıp, bilmeyenler öğrenmelidir.

            Sevgili dostlarım,

Allah’hu Teala her uzvumuzu, ruhumuzu ve bedenimizi özel, güzel ve ne kadarda mükemmel yaratmış. Yani, 5 duyumuz, iç organlarımız, iskeletimiz, kaslarımız, sinir ve damarlarımızın her hücresi bir harika, bizim için bunlarla birlikte her türlü bitkileri, hayvanları, havayı, suyu, toprağı her şeyi, velhasıl bu dünyayı ve her türlü nimetleri bizim için yaratmıştır. Her an her dakika kalbimizi gördüğünü, bildiğimizi bildiğini, duyduğunu ve bize şah damarımızdan yakın olduğunu bildiren her ihtiyacımızı gideren Rabbimiz, bunun karşılığında da bizlere sorumluluklar yüklemiştir.

Bizleri kendi nurundan, (özelliğinden)yaratan  Rabbimize karşı, kendimize toplumumuza ve bütün insanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemizi istemiş bunun için ilk insandan bu yana yapması gereken görevleri melek Cebrail aracılığı ile yazılı olarak insanlara göndermiştir.

Rabbimize karşı sorumluluklarımız:

O’na şükreden(verdiği nimetlere teşekkür eden,) ibadet eden(onunla birlikte olarak yani namaz kılarak dua eden, af ve yardım dileyen) haram ve günahlardan sakınan(gönderdiği son kitap kurana uyarak doğru iş yapıp yanlışlardan sakınan) bir kul olmak.  Ahrette hatalarımızdan dolayı, ona hesap vereceğimizi bilmek.

Kendimize karşı sorumluluklarımız: Ruh ve beden sağlığımızı korumak için her tedbiri almaktır. Bunun için, Allah inancına sahip olarak, ahlaklı ve iradeli olmalıdır. Koruyucu hekimlik bilgilerine sahip olmalı bedenimizi en güzel şekilde yaratan Rabbimize saygısızlık ederek, içki, sigara, kumar ve uyuşturucudan, haramlardan ve günahlardan korunarak, sağlığımızı korumalıyız. Böylece kendimize karşı görevlerimizi yerine getirmiş oluruz.

Ailemize karşı sorumluluklarımız: insanın kendine olduğu gibi her şeye rağmen ana babasına yardımcı ve saygılı olması, eşi ile ilişkilerini sevgi ve saygı üzerine kurması ve çocuğuna karşı sevgi ve hoşgörülü olarak. Kendimiz için istediğimizi onlar içinde istemekle sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.

             Topluma karşı sorumluluklarımız: diğer sorumluluklarına sahip olan kişiler aynı zamanda darda ve zorda kalan insanlara karşılık beklemeden maddi ve manevi yardım elini uzatacak kendisi için istediği iyilikleri diğer insanlar içinde isteyerek topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmiş olacaktır.

            Bütün bu sorumluluklarını yerine getirmekle Rabbimizin ve bütün insanların sevgisini kazanan insan olarak, dünya ve ahret saadetini de kazanmış olacaktır.

            Sigara ve ya diğer zararlı alışkanlıklara müptela olan insan Rabbine, kendine, ailesine, topluma karşı görevini yapmamış olur. Kainatın hakimi olan Allah zararlı alışkanlıkları yapmamızı, almamızı, satmamızı bize yasaklamıştır. Bu yasağa karşı gelerek rabbimize karşı zarar vererek kendimize dolayısı ile aile ve topluma zarar verdiğimizden görevlerimizi yapmamış, günahlara dalmış olarak, dünya ve ahrette zarar görmemize vesiledir. Kurtuluşun tek çaresi her zararlı alışkanlık dan uzak kalmaktır.

            Namazlarımın arkasına sigara bırakmak isteyenlere Allahtan yardım diliyorum sizlerde gayret edin sigaradan kurtulunSigara bırakanların hikayeleri devam edecektir./ Selam ve saygılarımla.

Bu haber 4800 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi