Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sigara bırakma anıları: Ümit etmiyordum

Raziye UNAL

30 Aralık 2008, 17:35

Raziye UNAL

                Merhaba kıymetli okuyucularım, size yine bir sigara bırakma anısını anlatacağım. Çok sevdiğim bir hanımefendinin sigara içtiğini öğrendim. Kendisine

            -Sigara içtiğin için çok üzüldüm sigara insanın gençliğini, güzelliğini, sağlığını, parasını, ayrıca ümitlerini alır. Geriye her şeyi tükenmiş hastalıklar pençesinde inleyen ölüme  giden bir insan bırakır.

            -Aman boş ver, nasıl olsa öleceğim sigara içmeyenler ölmüyor mu?

           -Sigara içmek intihardır. Kendimize, ailemize, topluma, vebütün ülkemize zarar vererek intihar etmektir .

          -Ölüpte kurtulayım işte (biraz sinirli birazda kırgın)

         -Tabiki sigara içende içmeyende bir gün ölüm acısını duyacak madem ölmek istiyorsan o zaman direk intihar et bu daha kestirme nasıl olsa öleceksin.

                -……………………………

                -İnsan nasıl olsa öleceğim diye hiç çalışmasın, bir işe yaramasın öyle ise niçin çocuk doğurdunki; öleceksin nasıl olsa, onlar da ölecek……………….. nasıl olsa öleceğim düşüncesi çok saçma bir düşünce değimli?

                -Sigarayı bırakamıyorum işte!

-Bir tanem,  bu Dünya’ya gelen gider, konan göçer görmediği Alem’lere, her an hastalanabilir, her an ölebiliriz, ama sorumluluğunun bilincinde, sağlıklı mutlu yaşayarak Yaratana çok teşekkür edip secde etmeli, gelecek nesillere güzel, saygılı, sevgili, mutlu bir dünya bırakmak olmalı amacımız. Görmediğimiz diğer Alem’e, güzel anılarla gitmelidir. Böylece dünyamız ve ahretimiz mutlu olur.

Eğer sorumsuzca davranır gelecek nesillere kötü örnek olursan, hem dünyanı hem de ahretini yıkmış bedbaht olmuş olursun. Sadece kendin değil bu kötü örnekle, toplam milyonlarca lira sigara parası ile kendine ailene topluma maddi ve zarar vermiş oluyorsun Sen inançlı bir hanımsın, sana yakışır mı sigara içmek, nasılsa öleceğim diyerek.

Unutma ki; bu halinden Allah razı olmaz

-Tek günahım kusurum bu Allah Affeder. ( bu söz karşısında sinirlendiğimi belli etmemeye çalışarak)

-Pekiyi devam et, senin tek ve küçük sandığın bu alışkanlık çok büyük zararlar, çok büyük günahlardandır. Bu günah sadece kul ile Allah(CC)arasında kalan bır kusur değil, kendine ve çevrene yaptığın en büyük kusurdur.  Sigarayı bırak senin için, sigara bırakmak isteyenler için dua edeceğim.

-Sağol Allah razı olsun ama bırakamıyorum.

Her canın sigara istediğinde bol su ve greyfurt suyu iç. Yaz, deftere not al, oğul otu ve karabaş otunu çay gibi demleyerek iç

- Bırakmak için sigaraya karşı inatlaş ben Allahın yeryüzünde halifesiyim seninle dünyamı ahretimi zehirleyemem de bunu başarırsın başkaları nasıl başarmışsa sende başarırsın,

Başı yerde inşallah dedi ve ayrıldık. Ben ondan ve başka sigara içenlere bırakmaları için dua ediyorum. Birkaç hafta sonra tevafuk yeniden karşılaştık gülerek yanıma geldi sigarayı bıraktım dedi.

İnanamadım,

Dünyanın bütün nimetlerini verseler bu kadar sevinmezdim dedim.  Aman sakın bir hata yapıp bir tane bile içime, yeniden eski haline dönersin.

Teşekkür ederim bir kere kurtuldum bir daha içer miyim?

Bütün din kardeşlerimin sigarayı bırakması dileklerimle/ Raziye Ünal

Bu haber 4215 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi