Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

FİLİSTİN, KANAYAN YARAMIZ, CANIM FİLİSTİN

Raziye UNAL

09 Ocak 2009, 17:26

Raziye UNAL

FİLİSTİN, KANAYAN YARAMIZ, CANIM FİLİSTİN

Filistin’in bombalanarak, masumların yıkıntıların altında kalıp, şarapnel parçaları ile yaralanıp ölmesi, vicdanı olan insanları derinden yaralıyor. Bu konuda yazmamın tek nedeni bu değil. İsrail’in nerelerden yardım aldığı birlik beraberliği ve karşısında neler yapmamız gerektiğini anlatmak istiyorum.

Dünyada 14 milyon yahudi, birlikte hareket etmenin bereketini yaşıyorlar. İsrail devleti için yıllık zekat ve sadakalarını tüm dünyadaki Yahudiler asla ihmale ve kesintiye uğratmadan ulaştırıyorlar.

Bir dostum diyor ki;

-Kayınvalidemin Alsancaktaki bir Yahudi komşusu İsrail devleti kurulurken hafta sonu kurulan Alsancak pazarına aksam saatleri gelip çürük ve kötü sebzelerin içinden kalanları toplarmış. Niçin? bunu yaptığı sorulduğu zaman  şimdi İSRAİL devleti kuruluyor. İktisat zamanı... Orası için para arttırıp yolluyorum dermiş.

Karşıyaka'da Yahudi asıllı bir arkadaş ile tanıştık. Müslüman oldu.Babası İstanbul'un sayılı zenginlerinden idi...Kızı müslüman olduğu için nüfusundan çıkardı.Tarabya’da bir malikanede büyüyen bu arkadaş şimdi hayat şartlarına direniyor elinde çamaşır yıkıyor.Bu hanım sokakta müslüman dilencilere, yardım etmek istediğinde bile.Babası şiddetle karşı çıkıp, hayır!!! o Müslüman asla!!! dermiş.

Oysa ki biz Kuran'ın emrine göre ve peygamberimiz'den aldığımız ahlakla gayri müslüman fakire de el uzatırız.Hele bu çocuk ve kadınsa...Birde yaşlı ve hasta ise dini hiç önemli değildir dinimizce.

Peygamberimizin bir hatırası geliyor aklıma Yahudi denince.

Her gün kapısına üşenmeden leş bırakan yahudi komşusu bir gün leş bırakmayınca, peygamberimiz (s.a.v) merak eder. Hasta olduğunu öğrenir. Ona sıcak çorba götürerek geçmiş olsun der. Son derece mahcup olan Yahudi yaptığından utanarak kelime-i şehadet getirip müslüman olur.

         Yine bir Yahudi öğrenci okula deftersiz gelince öğretmeni hani senin defterin diye sorar. Öğrenci alışveriş yaptığımız yakop amca memleketine gitmiş geldiğinde olacağız der. (Yani bir defteri bile Yahudiden alıyor.) ama bir her şeyimizi Yahudi malından alıyoruz.

         Hani çocukken yerli malı yapardık

Yerli malı, yerli malı,

Her Türk onu kullanmalı. Diye tekerlemeler yazardık ama hayatımıza işlemedik bir türlü, reklamlar sayesinde.

Yine o arkadaşın dediğine göre: Yahudiler müslüman markası almamaya Çok özen gösterir, Mesela ÜLKER v.b markalar almamaya

Yahudiler, hakiki Tevrat’ta izine rastlanmayacak cümleleri, kendi dünyevi hırs ve emelleri uğruna yerleştirip asıl olanları çıkarmışlardır. Allah, Tevrat ve İncilin özünü Kuran-ı Kerim'e intikal ettirmiştir. Zebur, Tevrat, İncilin format atılmış güncellenmiş, hali Kuran-ı Kerimdir.Tüm dinler hakkında bilmek istediğimiz her türlü bilgi Kuran-ı KERİM'dedir. Kur’an Allahın ilahi koruması halinde geldiğinin aynıdır.

Yahudilerin sapkın takıntıları, Allahın onları diğer insanlardan üstün kıldığıdır.

Kuran-ı Kerimde ise şöyledir.''Kadın ve erkek eşittir. Ancak Allah indinde en üstün olanınız sadece takva sahipleridir.”

Yine Kuran'da “Allah sizin fakirliğinize zenginliğinize, güzelliğinize çirkinliğinize değil, kalplerinize bakar. Size şah damarınızdan yakındır” buyurmaktadır.

         Kıymetli okuyucularımız bundan böyle birlik beraberliğimizi korumaya yabancı mal almamaya çok dikkat edelim İsrail malı alarak onlara destek vermeyelim. Biraz konfor biraz damak tadından vazgeçersek olacak zannediyorum. Yahudi kadın nasıl pazarın çöpünü İsraili için topluyorsa...

Türk markalarını güçlendirelim onlarda güçlendikçe kaliteyi yakalayacaklardır. Bizim birlik olmamız ve birazda rahat sevgisini bir kenara atmamız gerekiyor. Yoksa bir gün tamamen rahatımız kaçabilir...Rahat arttıkça Vicdan denen mekanizma sanırım işlevini yitirmeye başlıyor.His felci, Duygusal donukluk sonumuzu getirir.

Ötelerde hesaba çekilmemek için sorumlu bir müslüman olarak, Filistin’e yardım etmeliyiz 100 sene önce o topraklar bizimdi..Çanakkale'ye gidin Türkiye’nin varlığı  için gelmiş, Filistinli kardeşimizin adlarını göreceksiniz.Müslümanlar bir vücudun azası gibi ise,acımalı bir yanımız.Bir organımızın yaralı olduğunu hissetmeli kalbimiz...

 

 ''Onların bir planı varsa, Allahın'da bir planı var.''

Ağlayan annelerin ve bebeklerin ahı asla yerde kalmayacaktır.

Selametle kalın..

 

http://www.kimseyokmu.org.tr/ onlara yardım elimizi uzatalım tamamen iş işten geçmeden bu felaket bizide bulmadan

selam ve saygılarımla

Bu haber 3788 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi