Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ACİL Mİ?

Fazlı GÜVENTÜRK

03 Ocak 2012, 22:50

Fazlı GÜVENTÜRK

ACİL Mİ?

            Aybaşı olup faturalarınızı elinize alıp inceleme fırsatı oluyor mu yoksa direk bankaya gidip veya ilgili yelerlerin gişesine gidip gelen faturayı kuruşuna kadar ödüyor musunuz?

            Yoksa zaten bankaya otomatik ödeme talimatı verdiğinizden faturanın elinize geçip geçmediği hiç önemli değil mi?

            Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri sıktı. Pazar sabahı kalkıyorsunuz. Gerek doğalgaz faturalarını gerekse elektrik faturanızı zamanında ödediğinizden duşunuzu alıp sıcacık evinizde kahvaltınızı yaparken gazetede yazan haberler ile ekranların haberlerini karşılaştırmak istiyorsunuz.

            Ne mümkün?

            Soğuk hava dalgası evin içine yayılmış. Üşüyorsunuz. Duş alamazsınız çünkü kombi çalışmaz. Ekranlardan haber mi seyretmek? Asla çünkü elektrikler yoktur. Bu arada asansörden sesler geliyordur. Aninden elektrik kesildiğinden asansörde kalanı kurtarmanız gerekecektir.

            Tam kahredip kızarken kapıcının ekmek getirmediğini gazeteyi almadığını fark edersiniz. Arasınız oda fırındaki gecikmeden şikayet edecektir. Gidip kendim alayım diye inersiniz koca merdivenleri.

            Kesif bir koku gelir. Arasınız kır gaz’ın acilini. Çıkan bilgisayardaki şuh sesli bayan sürekli meşgul olduğunu ve telefonu kapatmamanızı söyler. Beklerde beklersiniz. Defaten arasınız ve “ acil “olan çağrı merkezinden nihayet çıkarlar karşınıza. Allahtan karşınınızdaki görevli kibardır da siz fazla şikayet edemeden derdinizi anlatırsınız.

            Oda tamadır. Gazetenizi alıp merdivene yönelirken posta kutusu karşınıza çıkar. İçini boşaltırsınız.

            Gelenler elektrik, doğalgaz faturalarıdır.

            Eve çıkıp soğuk ellerinizle açtığınızda karşınıza çıkan kaçak elektrik borcunun size yıkıldığını görürsünüz.

            Allah için söyleyin. Belki hepsini değil ama bunun bir kısmını yaşamadınız mı?

            Para kolay kazanılmıyor. Kimse parayı sokaktan süpürüp bavula doldurup sonrada oradan alıp harcamıyor.

            En zengin bile olsanız bu böyledir.

            Elektrik faturalarında ki kaçak bedelinin tahsili için çok şey yazılıp çizildi. Hiç kimse bu işten memnun değil. Neden olsun ki. Bilmem neredeki bir düzenbazın harcadığı kaçak borcu namusu ile faturalarını ödeme düşüncesinde olan ve aybaşı gelmeden hesabını kitabını yapana çıkarılıyor.

            Şehir efsanesi gibi anlatılan ve kesinlikle doğruluk payı olduğuna inandığım efendim ranzadan ısıtıcı yapıyorlar, efendim odun kömür yakmak yerine elektrik ile ısınıyorlar, sonrada devlete veya ilgili kuruluşa beş kuruş ödeme yapmıyorlar konuşmalarına gelin katılmayın.

            Elektrik faturalarında ki bu kaçağın ceremesini çeken sade vatandaşın üzerine bu kadar binilmesi her şeyden önce insan haklarına aykırıdır. Neden ben düzenbazın açığını kapatayım.

             Devletin bu konuya acil el atması lazımdır. Tamam her şeyi devletten beklemeyelim ama kaçağı da onların halletmesi, acil çağrı merkezinin de zamanında cevap vermesi tartışmasız onların görevidir.

            İnşallah karşılaşmazsınız ama karşılaştığınızda tepki vermezseniz daha çok fatura öder daha çok acil telefon başında beklersiniz.

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3838 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi