Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ANNENİN ELİ VEKİLE DEĞDİ

Fazlı GÜVENTÜRK

02 Nisan 2012, 14:04

Fazlı GÜVENTÜRK

ANNENİN ELİ VEKİLE DEĞDİ

            Geçen sene bölücü terör örgütünün uzantısı olmadıklarını bir türlü kabul etmeyen partinin meclisteki elemanı olan bir kadının polise atmış olduğu tokadı sanırım hepimiz hatırlıyoruz.

            Nefretle kınadık, kızdık, öfkemizi elimizin erdiğince dile getirip yapılanın yanlış olduğunu haykırdık. Devleti korumaya çalışan, namert eli bu vatana değmesin gailesi çeken bir polise nasıl tokat atılır. Onların canları pahasına bu vatanı koruma düşüncesinde olduğunu söyledik.

            Aslında o tokadın sadece o polise değil yüce Türk milletine atılmış olduğunu haykırdık.

            Aradan zaman geçti. Yine bir nevruz gösterisinde yine bir tokat hadisesi gündeme geldi.

            Yine başrolde bir önceki tokadın sahibi olan bayan Milletvekili vardı. Bu sefer o polise vurmuyor, bir anne ona tokat vuruyordu.

            Yapılan gösteri esnasında yavrusuna zarar gelmemesi için ve evladının yanlış yolda olduğunu gösterip, oradan çekip almak için göstericilerin arasına dalan bir annenin attığı tokat.

            Kesinlikle şiddete karşı olduğumuzu ve kimsenin kimseye fiili taarruz uygulamasının doğru olmadığını savunanlardanım. Ancak vekillerin dokunulmazlıkları karşısında savunmasız olan bir polisi astları ve arkadaşları arasında sivillerin içinde tokatlamasının intikamı mıdır acaba diye de düşünmeden edemedik.

            Nihayetinde o polis evine gittiğinde ne eşine ne evladına bu tokadı açıklayabilmiştir. Emin olun en yakınlarından bile utanmıştır. Görev gereği falan hikâye. Gerçek budur utanmıştır.

            Şimdi bu yediği tokadı da bu bayan vekil en yakınlarına anlatma zorluğu çekecektir. Davam falan hikaye sonuçta o tokat yendi.

            Asında burada tokattan çok dikkat çekici olay kesinlikle bir annenin yavrusunu kollama dürtüsüdür.

            New Zealand Herald gazetesinde yayınlanan ve Otago Üniversitesi'nce yapılan çalışmada, araştırmacılar yeni doğan bebeklerin annelerinin ağzından geçen faydalı bakteri sayesinde boğaz ağrısı ile kulak enfeksiyonuna karşı korunduğunu tespit etmişler.

            Bu nedenle annenin evladını öpmesi bile pek çok derde deva iken annenin yasadışı gösteriden evladını çıkarma düşüncesi ne güzeldir.

            Bu annelerin örneklerini daha önce de gördük.

            Ellerine geçirdikleri terliklerle çocuklarını taş atmamaları konusunda uyarıp kovalayanları da gördük.

            Taş attıklarından gözaltına alınmak için polis merkezine götürülen çocuklarını “ben onu ekmeğe gönderdim, bırakın” diye feryat ederken bir yandan da “ben sana ekmek al gel dedim, sen ne yaptın akısız yavrum” diye adeta çırpınan annelerin çabasını da gördük.

            Canlı bombalara kendini siper eden bedenini parçalatan ama evlatlarına zarar gelmesini önleyen anneleri de gördük.

            Aslında tüm dava kadınlardan başlayıp yine kadınların el atması ile biter. Evet polise o tokadı vuran da bir kadın ama duyguları belli ki bazı şeylerin ardında kalmış. Asıl o gösteride evladını koruma duygusunda olan anneler ile bu kalleş bölücü örgüt biter. Zaman kötü, çocukların etkilenme alanları çok fazla ama asıl tek görevi çocuk yetiştirmek olan annelere iş düşüyor.

            Bu arada bu annenin atmış olduğu tokadı “talisiz kaza” annenin eli yanlışlıkla vekile dokundu” “Üzücü olay vekilin canı acıdı” şeklinde veren basına da teessüf ediyorum. Göz var nizam var. Ne olduğunu gördük. Bu yaklaşım neden?

            Selam ve dua ile…

Bu haber 3634 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi