Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

BU DARBE BAŞKA DARBE

Fazlı GÜVENTÜRK

27 Haziran 2012, 00:28

Fazlı GÜVENTÜRK

BU DARBE BAŞKA DARBE

            Günümüzde doktorların atladığı ya da göz ardı ettiği önemli sağlık sorunlarından biri de hafif kafa darbesine bağlı olarak gelişen sağlık sorunlarıdır.

            Darbe alındığı anın etkisiyle beyinde çalışma bozukluğu başlayabilir. Olaydan sonraki 3 yıl içinde yakınmaların başladığı görülür. Darbe alınan kafa bölgesine göre ortaya çıkacak yakınmalarda çeşitlilik gözlenir.

            Düşme, çarpma nedeniyle hastanede çekilen beyin tomografilerinin sıklıkla normal olduğu görülür. Bir süre gözlemde kalınır ve ardından önemli bir şeyin olmadığı söylenerek eve gönderilir. Kafaya alınan darbenin beyni gerçekten etkileyip etkilemediğini o an gösteren bir yöntem henüz yoktur. Ancak önemli bir şeyin olmadığı söylenemez.

            Kafa darbeleri sonucu gelişebilen epileptik nöbetler, beyin çalışma özelliklerinin bozulmasıyla ortaya çıkar. Ancak kafa darbesinden sonra ortaya çıkabilecek tek yakınma nöbetler değildir. Beynin çalışma özellikleriyle ilgili hemen tüm yakınmalar kafa darbesi sonrası görülebilmektedir.

            Şimdi yazıyı sıkılmadan buraya kadar okudunuzsa kesin “köşe yazısı, siyaset yazısı, dertlenme ve derleme, ibretlik hayatları yazdın, peki tamam, bir ara gazetede dini köşe de  çıkardın buda tamam dedik, peki kardeşim Allah(cc) için bu tıbbi konuda yazmak neyin nesi” dediğinizi duyar gibi değilim. Tamamen duyuyorum ve “sabırsızlık yapmayın cancağızlarım, devamını okuyun diyorum.

            Uzaklarda görevli olduğum bir oluşumun birlikteliği için bulunduğum sırada tanıştığım güzide insanların sohbetlerinden oluşan bir demet sunmayı daha önce borç bilmiştim.

            İşte bu birliktelikte birde konu geçti. Darbe travması.

            Hemen açıklayım. Bir insanın beynine soktuğunuz şeylerin zaman içerisinde onun beynini kemirmesi ve nihayetinde o beyne onu yerleştirenin isteği üzerine düşünmesi ve davranması imiş bu olgu.

            Genelde darbeler öncesi darbe gücü olanlara alt otoriteler tarafından dayatılırken, darbe sonrası otorite olanların alt otoriteye karşı yapmış olduğu soğuk ve psikolojik savaşmış.

            Daha açık yazacağım. Bir insana bir işi yaptırmak istiyorsunuz  veya bir konu veya kişi hakkında öyle düşünmesini istiyorsunuz. İşte burada darbe ve psikolojik travma giriyor devreye. Sürekli konuşuyor, sürekli o yönde baskılı kelimeler kullanıyor, o konu hakkında istediğiniz şeyleri o deneğin görmesini sağlıyorsunuz. Yani uzun lafın kısası adamın objektif düşünmesine engel oluyorsunuz.

            Hah işte bir süre sonra görülüyor ki o denek istediğiniz konuyu sizin gözünüzle görmeye çalışıyor. Hal böyle olunca alt otorite istediğini üst otoriteye yaptırıyor.

            Tüm bunları şunun için yazdım. Allah(cc) için düşünün. Böyle bir şey yaptınız mı? Yani birine bir konuyu yada kişiyi bu şekilde empoze ettiniz mi? Yada hadi daha masumane sorayım. Böyle bir şeye maruz kaldınız mı? Yani size bu empozeye kanmış biri gerçekleri araştırmadan, sormadan, tartıp biçmeden ve her şeyden önemlisi size sormadan sizin hakkınızda sırf “satılık şerefli davranan” birileri nedeniyle davranış travması yaparak olumsuz baktı mı?

            Bakmadı mı?

            Tamam o zaman sözüm size değil. bana mı? Bana mı bakıldı mı? Bilmem. Ben size soruyorum soruma soru ile karşılık vermeyin lütfenJ

            Selam ve dua ile…



Bu haber 3797 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi