Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ASIL TOKATLIKLAR

Fazlı GÜVENTÜRK

07 Şubat 2009, 13:38

Fazlı GÜVENTÜRK

Olmadı Sayın Başbakan yazısını kaleme alırken aslında neden olmadığını birkaç kelime ile anlatmış neden bunların hepsine birer Osmanlı tokadı vurmadınız da çıkıp geldiniz. Oysa biz sizden Kasımpaşalı ruhu ve Osmanlının sillesini birleştirip şöyle okkalı bir tokat ile o paneli terk edip gelmenizi beklerdik demiştim. Bu fikrimden de caymış değilim.

            Aslında yazıda Davos’takilere neden vurmadığınızı ön plana çıkarmıştım. İsrail Develt başkanına, paneli yönetene, BM Genel sekreterine, Arap Birliği Genel sekreterine neden birer Osmanlı şamarı atmadınız demiştim ve bu arada ülke içindeki İsraillerden kısaca söz etmiştim.

            Oysa ne yanılmışım ben. Davos’taki insanlara el kaldırmanın ne kadar yanlış olduğunu gördüm.

Birkaç gündür basını takip ediyorum. İnsanlar bu Başbakanın Davos çıkışına ne tepki veriyor diye.

İyi ki başbakan yukarıda söylediklerime Osmanlı tokadı vurmadan gelmiş. Ben işte duygusallığın, tez canlılığın, Türklüğün birazda geçmişimizdeki Askerliğin verdiği heyecanla vur hepsine birer tokat öyle gel demiştik. Dedim ya Askerim ben. Ne anlarım diplomasiden.

Şimdi anlıyorum ki başbakan oradaki İsrail’den önce içimizdeki İsrail’i halletmeliymiş. Yahu ne biçim tepkiler bunlar. Tüm dünya doğusundan batsına kuzeyinden güneyine Başbakanı alkışlıyor. Venezüella’dan, İngiliz’e, İran’dan Yunanistan’ evet yanlış yazmadım Yunanistan’a Arap dünyasından sağduyulu Yahudilere kadar herkes böyle bir konuşmayı onaylarken ve Yunanistan’ın dediği gibi “gezegenimizde birçok kişinin düşünüp söyleyemediğini yüksek sesle söyleyen kişi” diye başbakanı överken içimizden ne garip sesler çıktı.

Cumhurbaşkanlığı yapmış bazı kişilerin bile nasıl konuştuğunun ibretle izledik. Bunun yaptırımı olacak, yanlış yaptı şeklindeki yaklaşımı bir devre damgasını vuran insana yakışmadı.

MHP lideri bazı eleştirilerde bulunsa bile Başbakanın çıkışının haklı olduğunu söyledi ve Milletin haysiyetini koruduğunu söyledi. Kim olsaydı hangi Türk Başbakanı olsaydı bu hareketi yapardı diyerek destek verdi.

Baykal’ın üç gün bekledikten sonra ve Grup başkanları ile nabız yokladıktan sonraki beyanı da bu yöndeydi. Yani oda bu çıkışı destekliyordu. Bu desteği de kamuoyu önünde dile getirdi. Liderlerinin bu desteğine karşın grup başkanlarının aksi beyanının nedeni anlaşılamamaktadır.

Büyükelçilerinde bu çıkıştan tırsıp diplomasiye yakışmadı beyanları kime hizmet ediyor anlamadım. Sen birilerinin karşında sus pus oturunca diplomasi mi oluyor. Dik durmak anti diplomatik bir hareket mi?

Hele bazı basının tavrı İsrail’den beter. Kardeşim ne bu yandaşlık. İyi bir şey oldu destekleyin bir kere. Kaleminiz mi kırılır. Hani tarafsız habercilik.  Yansız gazetecilik. Nerde kaldı. Şimdi kare kare irdeleyip cımbızla bir şey bulmaya çalışıyorlar.

Bir zamanlar nasıl Süleymaniye’de yaşanan çuval olayında kin nefret ve içimiz kan ağlayarak  yandığımızı gerekirse savaşırdık dediğimizi ve acımasızca eleştirdiğimizi biliyorsak ; şimdide bu dik duruşu alkışlamamız gerektiğini biliyoruz. Hakkın yanında olmanın gereği bu duruştur. Siyasi çekişmelerin çok ötesindedir. Kesinlikle ülke meselesidir ve iyi olmuştur bu dik duruş.

Selam ve dua ile…

Bu haber 4249 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi