Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Gazetecilik zor zanaat

10 Ocak 2013, 00:59

Gazetecilik zor zanaat

Gün geldi; Ramazan topçusu ile iftarı, davulcu ile sahur vaktini bekledik. Çoğu zaman ailemizle iftar yapma hazzını özlesek de, her zaman olduğu gibi iftar programlarına konuk olduğumuzdan yine ailemizle olamadık. Polis ağabeylerimizle olaydan olaylara koştuk sokaklarda. Bir olayda bizleri korumaya çalışan polislerimizi, bizlerde haberlerimizle korumaya çalıştık.

*******

Bayram arifelerinde kimsesiz çocukların gözlerinde gördük mutluluğu. Çok sürmedi bu mutluluğumuz, çoğu zaman ya bir olayın ortasında kaldık ya da ölümle yaşam arasında gidip geldik. Sorularımız terletse de bürokratları, yazarken iki kat terledik. Gariban bir ailenin zengin sofrasında kendi ailemizden çok oturduk, aile olmayı unuttuk bekli de…

*******

Soğukta elleri titreyerek mendil satan, simit satan, ayakkabı boyacılığı yapan bir çocuğun gözlerinde gördük umudu objektifin arkasında. Soğuk havada gönlünden kopan sıcak cümleleri dinledik. Onun elleri soğuktan titrerken, bizimde yüreğimiz titriyordu aslında bu adaletsizlik karşısında. Gözlerimiz dolsa da yaşadığı zorluk karşısında, destek olmaya çalıştık varlığımızca.

********

Bizlere ön yargılı yaklaşan vatandaşların, “Gazeteci değil misiniz, hepiniz aynısınız” sözlerine karşın yitirmedik umutlarımızı. Umutsuzluğa kapılan insanlar içinde yazdık yazılarımızı, yeri geldi geleceğe umutsuzlukla bakan minikler için umut olduk, ışık tuttuk. Bazen kimselerin görmediğini gördük… Yeri geldi sustuk, yeri geldi yazdık. Çoğu zaman gece geç saatlere kadar çalıştık. Üzerimize çullanan yorgunluk nedeni ile evin yolunu unuttuk. Bazen ailemizden “Bu saate kadar çalışılır mı?” sözlerine seviyorum bu mesleği diyerek cevap verdik.

 

*********

Güneşin doğuşunu bekledik seçim zamanı, adaylarla, bürokratlarla… Hava karardığında da içimiz kararmadı hani... Bir yerlerde bir yiğit ölürken içimiz tarifsiz duygularla yansa da, yeni bir yiğidin doğumunda da oradaydık. Umut, sitem, hırs ve sevgi yoldaş oldu bize. Bu yaşadığın olaylar karşısında en çok düşündüğün 3 kelime derseniz şimdi; ‘Yarın Manşet ne olacak’. Basın camiasında çalışan tüm meslektaşlarımın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlu olsun.

AHMET GÖKDEMİR

Bu haber 2611 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi