Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yahşihan kaymakamlığı insan hakları konferansı düzenledi

Yahşihan kaymakamlığı insan hakları konferansı düzenledi

Tarih 11 Aralık 2013, 10:48 Editör PINAR YILMAZ

Yahşihan kaymakamlığı insan hakları konferansı düzenledi

Yahşihan kaymakamlığı insan hakları konferansı düzenledi

Kırıkkale Yahşihan Kaymakam’lığı 10 Aralık  Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla konferans düzenledi.

Edinilen bilgiye göre,Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salonda düzenlenen konferansa Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Cem Barlas Arslan konuşmacı olarak katıldı. İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerinin Korunmasına İlişkin Sözleşme ile ilgili olarak temel hak ve özgürlükler noktasında açıklamalarda bulundu.

Sözleşmenin içeriği ile ilgili olarak konferansı izleyen katılımcılara bilgiler veren Dr. Cem Barlas Arslan; Yaşam hakkı, işkence yasağı, kölelik ve zorla çalıştırılma yasağı, özgürlük ve güvenlik hakkı, adil yargılama hakkı, özel ve aile hayatına saygı, düşünce vicdan ve din özgürlüğü, ifade özgürlüğü, toplantı ve dernek kurma özgürlüğü, evlenme hakkı, etkili başvuru hakkı ve ayrımcılık yasağı ile kanunsuz ceza olmaz maddelerini içeriyor" dedi.

Arslan,”Herkes davasının, medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili uyuşmazlıklar ya da cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamaların esası konusunda karar verecek olan, yasayla kurulmuş, bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından, kamuya açık olarak ve makul bir süre içinde görülmesini isteme hakkına sahiptir. Hiç kimse, işlendiği zaman ulusal veya uluslararası hukuka göre suç oluşturmayan bir eylem veya ihmalden dolayı suçlu bulunamaz. Herkes özel ve aile hayatına, konutuna ve yazışmasına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir. Herkes düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir. Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Herkes barışçıl olarak toplanma ve dernek kurma hakkına sahiptir. Evlenme çağına gelen her erkek ve kadın, bu hakkın kullanımını düzenleyen ulusal yasalara uygun olarak evlenme ve aile kurma hakkına sahiptir"

Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon’da düzenlenen İnsan Hakları Konulu Konferansa Kamu Kurum ve Kuruluşların daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 2532 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi