Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
OTİSTİK öğrencileri İl milli Eğitim müdürünü ziyaret etti.

OTİSTİK öğrencileri İl milli Eğitim müdürünü ziyaret etti.

Tarih 09 Aralık 2012, 22:12 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi OTİSTİK öğrencilerini, İl milli Eğitim müdürünü ziyaret etti.

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi OTİSTİK öğrencilerini, İl milli Eğitim müdürünü ziyaret etti.

Kırıkkale Merkez Sanayi Mahallesinde OTİSTİK öğrencilerin eğitim imkanı buldukları Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezini İl Milli eğitim Müdürü  Hacı Ali OKUR ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet ŞİMŞEK ziyaret ederek okulda yapılan çalışmalar hakkında okul idaresinden bilgiler aldılar.

 31 Öğrencinin, 13 öğretmen eşliğinde eğitim gördüğü okulda bütün öğrencilerin OTİSTİK olduğunu belirten Okul Müdürü Metin YILMAZ okulun bütün bölümlerini Milli Eğitim Müdürü ve Müdür Yardımcısına tanıttı. Öğrencilerin eğitim ortamlarının güzelleştirilmesi için ellerinden gelen bütün fedakarlıkları gösteren okul idaresi ve personeli öğrencilerin Toplumsal Yaşam Becerilerinin geliştirilmesi için Türkiye’de Otistik öğrenciler için açılan okulların büyük bir kısmında bulunmayan Öğrenci Uygulama Evi açmışlardır. Öğrenci Uygulama Evinde öğrenciler öğretmenleri eşliğinde günlük yaşam içerisinde uymaları gereken kuralları ve davranışları uygulamalı olarak görme fırsatı bulmaktadırlar. Buda öğrencilerin sosyal hayata hazırlanmalarında büyük önem taşımaktadır.

 ÖĞRENCİ VELİ’LERİNE DE TEL KIRMA KURSU VERİLİYOR

Öğrencilerin büyük bir kısmının  Öz bakım Becerilerini yerine getirememeleri nedeni ile öğrenci velileri de çocuklarıyla birlikte okula gelerek eğitim öğretimin içerinde faal olarak yer almaktadırlar. Buda okul veli ilişkisinin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Okul idaresi öğrenci velilerinin etkinlikler dışında da faal olmaları ve boş zamanlarını dolu dolu geçirerek aktif olmalarını sağlamak adına Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okulda bulunan velilerine “Tel Kırma Kursu” açmışlardır. Halk Eğitim Kurs hocası Şerife GÜNGÖRMEZ tarafından verilen kursla veliler bir şeyler yapmanın verdiği hazzı yaşamanın yanındadaha önce gitmek isteyip te fırsat bulamadıkları bir imkana sahip olmuşlardır. Kursa katılan 16 kursiyerin yaptıkları çalışmaları inceleyen Milli Eğitim Müdürünün kursiyerlerle sohbet etmesi veliler tarafından takdirle karşılandı.

Halk Eğitim Kurs hocası Şerife GÜNGÖRMEZ öğrenci velilerine yönelik olarak ileriye dönük Kurdale Nakış, Pul Boncuk, Keçe Nakışı vb. gibi kurslarında açılacağını ve kurs sonlarında yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak adına sergiler açacaklarını söyleyerek okul idaresine gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

    Ayrı yeten Okul Müdür Yardımcısı Atilla KALDIRIM hazırlamış oldukları Avrupa Birliği Leonardo da Vinci projeleri hakkında Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali OKUR ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet ŞİMŞEK’e bilgiler verdi.

      Okul Müdürü Metin YILMAZ Otizmin, bireyi gördüklerini, duyduklarını ve duyumsadıklarını doğru algılamaktan alıkoyan ömürboyu süren bir gelişim bozukluğu olduğuna değinerek. Bununda çocukların sosyal ilişkilerde, iletişimde ve davranışlarında ciddi sorunlar oluşmasına neden olduğunu söyledi. Bu problemi aşmak adına Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmeni Umut ÇAVUŞ’un koordinatörlüğünde 75.Yıl Ortaokulu ile birlikte Valilik onaylı

 

‘FARKIMI FARKET’ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

“Çevredekileri Fark edebilme ve Uyum Sağlayabilme” amaçlı “Farkımı Farket” projesini hayata geçirerek Otizmli öğrenciler ile engeli olmayan öğrencileri ayın belirli günlerinde bir araya getirerek kaynaşmalarını ve sosyalleşmelerini sağladıklarını söyledi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali OKUR okul idaresine özellikle velilere yönelik olarak açtıkları kurs olmak üzere Otistik öğrencilerin eğitimi için gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ederek daha önce olduğu gibi her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ve yapılacak olan faaliyetlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yapacaklarını belirtti.

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Metin YILMAZ ise İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali OKUR’a ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet ŞİMŞEK’e ziyaretlerinden ve gösterdikleri ilgiden dolayı okul personeli, öğrencileri ve velileri adına teşekkür etti.

 

 

 

 

Bu haber 2185 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi