Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ

ÜMİT KARAKURT

10 Ocak 2021, 13:53

ÜMİT KARAKURT

KIRIKKALEDE
                 TARİH YAZAN ÜÇLÜ 
 
 
İlimizde geride bıraktığımız yıllar içerisinde gözle görünür bir hizmet atağının olduğu birbirinden farklı ve güzel projelerin çok hızlı bir şekilde hayata geçtiği taraflı tarafsız herkesin ortak kanaati olarak ortaya çıkmaktadır.
 
Bu köşe yazım da bu tarihi süreçte yaşanılanlara ve mimarlarına değinmek istedim
 
Hatırlayacaksınız,
Haziran 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri beraber yapılmıştı. Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçmişti. Açıklanan kabine de Soylu adam Süleyman Soylu yine İçişleri Bakanı olarak görevine devam ediyordu. 
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklandıktan sonra Valiler Kararnamesi gündeme gelmişti.  İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı göreviyle birlikte Süleyman Soylu’ya danışmanlık yapan Sn.Yunus SEZER ilk kez Vali olarak ilimize atanıyordu.
 
Kasım 2018 tarihinde göreve başlayan  Sn. Yunus SEZER göreve başladığı günden itibaren, ilimize bir şeyler yapacak beklentisi halk nezdinde yüksekti. 
 
Diğer yandan Mahalli idareler seçim sürecine girilmişti.

Yapılan yerel seçimler sonrasında Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkanlığını çok rahat kazanmıştı.

İlçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları belirlenmiş ve seçimler süreci bu şekilde sona ermişti.
 
Daha önceki yıllarda iktidar partisi olarak TBMM de üç millet vekili ile  temsil edilen ilimiz bir milletvekilliği ile temsil edilecekti.
O milletvekili ise birinci sıradan aday olan yılların deneyimli ve tecrübeli siyasetçisi Ramazan CAN olacaktı.
**
Bu sonuçlardan sonra iktidarın bir vekille temsil edilecek olması, akıllara il genelinde yapılabilecek hizmetlerin yeterince gelip gelmeyeceği, yada,Kırıkkale Valisi, Milletvekili ve Belediye Başkanı üçlüsünün uyum sağlayıp sağlamayacağı ve neler yapabilecekleri şeklinde yorumların, soruların gelmesine sebebiyet oluşturmuştu.
 
İlerleyen zaman içerisinde gelişmeler takip edildiğinde, Sn Valimiz Yunus Sezer’in ufuk ve vizyonu, ortaya koyduğu proje bazlı çalışma, samimi duruş,  çalışma azmi, ilin Belediye Başkanı ve Milletvekilliği ile sağladığı sinerji yıllardır gündeme gelip yapılamayan veya hiç gündeme gelmeyen kalıcı çok hayırlı hizmetleri ortaya çıkmasına sebebiyet verecekti. 
 
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Sayın Ramazan Can ve Kırıkkale Belediye Başkanı sayın Mehmet Saygılı’nın olabildiğince Valimiz Sn. Yunus Sezer ile uyumlu birliktelikleri, bakanlıkları, genel müdürleri birlikte ziyaretleri verdikleri görüntü ilimize bir şeyler yapılabileceğinin işaretleriydi.
 
Valimiz Yunus Sezer’in bakanlıklardaki yıllardır biriktirdiği dostlukları, tecrübesi, ufuk ve vizyonu yerel siyasi aktörlerin desteğiyle birleşince oluşan sinerji hizmete dönüşecek, hizmetler peşi peşine gelecekti. 
 
Cumhurbaşkanı ve İktidarın bu üç temsilcisi kısır çekişmelerden uzak memlekete hizmet ortak gaye ve hedefi doğrultusunda  senkronize bir şekilde çalışmalar yaptılar. 

Bana göre Ak Parti hükümetleri dönemleri içerisinde ki en başarılı dönem yaşanılmaktadır.

Kırıkkale Valiliğince yürütülen başlıca projelerden bahsedersek;  Çeşnigir, Yeşil Vadi, Oba köy, Dinek Dağ, Huzur Köy projeleri onlarca projenin ilk beşini oluşturabilir. 
 
Her biri birbirinden güzel ve değerli projelerin ard arda hayata geçirildiği bir sürecin başladığını belki de yıl içinde onlarca projenin bittiğine şahit olacağız.
**
Sayın Valimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm İl müdürleri, ilçe Kaymakamları,İlçe belediye başkanları merkez ve ilçe muhtarları ve tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kurmuş olduğu iletişim şeklini ve, sahaya yansıtmış olduğu samimi, gayretli ve başarılı performansını gören, İlimizde iktidarın tek vekili Sn Ramazan Can ve  Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı’ Valimiz ile uyum içerisinde çalışmaya ve her alan da destek olmaya özen göstermişlerdir
 
 
Sayın Vali’mizin Kırıkkale’ye hizmet etme noktasın da bir şans ve önemli bir değer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz

Bu mana da özellikle bu üç isim aynı yol, aynı gaye ve amaca gönül vermiş kişiler olarak bana göre tarihi bir uzlaşı ve duruş sergilemişledir.
 
 
Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Ankara’da bakanlıklarda yürütülen tüm proje ve çalışmaları birlik ve beraberlik ruhuyla ve uyum içerisinde takip edip katkı sağlayan ve sonuçlandıran bu üç ismin göstermiş oldukları performans, son derece olumlu, örnek teşkil edecek ve iftihar edilecek bir duruştur. 
 
İl müdürlükleri,
İl özel idaresi
İl genel meclisi
Belediye başkanlığı ve 
Bakanlıklar dan alınan desteklerin bir araya toplanması ve hizmete dönüştürülmesi neticesinde hayata geçirilen tüm projeler, ortak aklın ve uyumlu birlikteliğin yansımalarıdır.
 
Bu tarihi sürece ve hizmetlerin gelmesine öncülük eden, katkı sağlayan
 
Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer’e

Ak Parti Kırıkkale Milletvekilimiz Sayın Ramazan Can’a, 

Kırıkkale Belediye Başkanımız sayın Mehmet Saygılıya, 
 
Ortaya çıkan eserlere katkı sağlayan destek olan tüm il müdürlerimize,

İl genel meclis başkanımıza ve çalışmalara destek olan tüm il genel meclis üyelerine, 

Esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları başkanlarına.
 
Ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Niyet hayır olunca sonuçta böyle  hayır oluyor.
Ne güzel!
Kırıkkale’de çok iyi işler oluyor.
Her şey Kırıkkale için ..

Bu haber 1760 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi