Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
TARIM MÜDÜRLÜĞÜ CEVİZ FİDANI DAĞITTI

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ CEVİZ FİDANI DAĞITTI

Tarih 24 Nisan 2014, 00:25 Editör PINAR YILMAZ

VALİ KOLAT CEVİZ FİDANI DAĞITIMINA KATILDI

“MEYVECİLİĞİ GELİŞTİRME PROJESİ” KAPSAMINDA CEVİZ FİDAN DAĞITIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bugün düzenlenen törenle  “Meyveciliği Geliştirme projesi” kapsamında çiftçilere 3.350 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Dağıtım törenine Vali Ali Kolat, , İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,  İl Özel idaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş,diğer yetkililer ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; İlimiz genelinde 1.171 dekar meyve bahçesi olduğunu,  bu alanın daha da artırılması amacıyla son iki yılda toplam 7.850 adet sertifikalı Kaman-1 Ceviz Fidanı dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Dağıtım töreninde konuşan Vali Ali Kolat; “ Biliyorsunuz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Teşkilatları olarak bölgemizde ciddi çalışmalarımız var. Bu çalışmalara İl Özel idaresi olarak da destek veriyoruz. Yöremizde iyi bir bağcılık imkânı var. Ceviz yetiştiriciliği açısından da bölgemiz iyi bir potansiyele sahip. Bunu geliştirmek istiyoruz. Hayvancılık anlamında ciddi çalışmalarımız var. O yönde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Hemen her konuda ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Tarım anlamındanerede bir hareket varsa bir orada bulunmak istiyoruz. Çiftçilerimizin yanında olmak istiyoruz. Onlara her türlü desteği vermek istiyoruz. Son yıllarda hükümetimizin bu anlamda çok büyük destekleri oldu. Kırıkkalemizde de aynı destekler devam ediyor. Biz Özel İdare olarak da imkânlarımız nispetinde tarım alanında desteklerimizi veriyoruz.  Kırıkkale’ de üretilen her ürünün pazarlama sorunu olmayacaktır. Çünkü Ankara gibi büyük bir metropolün yanındayız. Dolayısıyla da bizim üreteceğimiz, kaliteli üreteceğimiz ürünlerin pazar sorunu olmayacaktır. Bu anlamda da çiftçimiz müsterih olsun.  Biz bu konuda da elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Bu dağıtılan cevizlerin özellikleri bakımından da Kaman-1 ve birde Şevin türü diye Balıkesir ilimizden getirdi arkadaşlarımız. Aslında Kaman Bölgesi ceviz bakımından en çok yoğun bulunduğumuz bir bölge. Bu fidanları kendimizde üretebilmeliyiz. Kendi bölgemizde üretebileceğimiz bir konuma gelmek durumundayız. Bu yönde de çalışmalarımız var. Ayrıca fidan boyutunu da dikkate alarak o yönde de çalışmalar yapmalıyız. Bu konuda da destek vermeye hazırız. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”  Dedi.

Konuşmalardan sonra Vali AliKolat, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,  İl Özel idaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın tarafından çiftçilere  ceviz fidanlarının dağıtımı yapıldı.

Bu haber 904 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi