Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Doğal Afetlere Karşı Tarım Sigortası

Doğal Afetlere Karşı Tarım Sigortası

Tarih 12 Eylül 2014, 10:39 Editör PINAR YILMAZ

Doğal Afetlere Karşı Tarım Sigortası

Doğal Afetlere Karşı Tarım Sigortası

Ankara TARSİM Bölge Müdürlüğü’ne atanan İrfan Alkaş, Bölge Müdür Yrd. Murat Kaya ve Tarsim eksperi Ali Osman Tan ilimizde bir dizi ziyarette bulunmuştur. Tarsim Bölge Müdürü ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etmiştir. Burada İl Müdürü Recep Kırbaş’dan Kırıkkale tarım yapısı hakkında bilgi almışlardır. İrfan Alkaş, Kırıkkale’de sigorta yaptırma durumu hakkında bilgi verdi. Alkaş’a göre Kırıkkale’de 2013 ve 2014 yıllarında bitkisel ürünler, büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanlarında toplam 18.333 adet poliçe kesildiği, yine son iki yılda toplam 291 bin dekar alan sigorta yapıldığı, 1.222 afet ihbarı yapıldığı, oluşan hasarlarda 368 poliçe için 1.107.152 TL hasar ödemesi yapıldığını söylemiştir. Sigorta yaptırma oranının arttırılması için neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Daha sonra Tarsim heyeti Karacalı Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret ederek burada kooperatif Müdürü Bahaddin Keskin’den kooperatif faaliyetleri hakkında bilgi almışlardır. Kooperatifte sorumlu mühendis ve çiftçilerle bir süre sohbet etmişlerdir. Burada da çiftçilerin Tarsim konusunda bilgi sahibi olması için yayım faaliyetlerinin arttırılması konusunda görüş birliğine varılmıştır.

Tarsim heyeti son olarak merkez, Bahşılı, Balışeyh, Karakeçili ve Yahşihan Ziraat Odası’nı ziyaret etmiştir. Burada Oda Başkanı Orhan Öztürk ve yönetim tarafından karşılanmışlardır. Burada da sigorta yapılmasının arttırılması için yapılması gereken çalışmalar görüşülmüştür. Ziyaretlerde il Müdürü Kırbaş heyete refakat etmiştir. Görüşmelerde Tarım sigortasının çiftçilere anlatılması için yakında Kırıkkale’de bir çiftçi bilgilendirme toplantısı yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştır. Heyet daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a devam etmiştir.

Bu haber 1199 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi