Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Özel Ganime Başkal Anakucağı Sokak Hayvanları Bakım Evi ni ziyaret etti

Özel Ganime Başkal Anakucağı Sokak Hayvanları Bakım Evi ni ziyaret etti

Tarih 14 Ekim 2014, 02:01 Editör PINAR YILMAZ

Özel Ganime Başkal Anakucağı Sokak Hayvanları Bakım Evi ni ziyaret etti

Özel Ganime Başkal Anakucağı Sokak Hayvanları Bakım Evi’ni ziyaret etti

 

 

Özel Ganime Başkal Anakucağı Anaokulu, Hayvanları Koruma Haftası nedeniyle Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni ziyaret ettiler.

 

Özel Ganime Başkal Anakucağı Anaokulu öğrencileri, idarecileri, öğretmenleri Kırıkkale Belediyesi tarafından  kurulan ve hizmete başlayan içerisinde yaklaşık 200 çeşit hayvanı barındıran Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni ziyaret ettiler. Doğayla iç içe olan ,5 ve 6 yaşındaki minik öğrenciler, barınakta bulunan köpek, kedi, ördek, koyun, kaplumbağa, kuş gibi hayvanları yakından görme, tanıma ve dokunabilme fırsatı buldular.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÖGB Kurucu Müdürü Ganime Şener, Anakucağı Anaokulu olarak çocuk gelişiminin temeli olan okul öncesi eğitimde çocukların sosyal kültürel açıdan gelişmelerine destek olmak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını vurguladı. Şener “Hayvanları Koruma Haftasıyla alakalı öğrencilerimizin vicdani değerlerini ortaya çıkarmak, sahiplenme ve yardımseverlik duygularını pekiştirmek, öğrencilerimizi görsel olarak bilinçlendirmek amacıyla bu geziyi düzenledik” şeklinde konuştu.

 

Kurumlarının özel gün ve haftaları özenle takip ettiklerini ifade eden Şener “Hayvanları Koruma Haftası nedeniyle okulumuza aldığımız tavşan ve balıklara çocuklarımıza görev vererek bakımlarını sağladık. Sanatsal faaliyetlerle pekiştirip, konu odaklı sohbetlerle hayvanları nasıl korumamız gerektiği bizlerin koruyamadığı hayvanları kimlerin ve nasıl koruma altına aldıkları konusunda bilgi verilip, gezilerle süsledik”

 

 

 “Bu sayede sokak hayvanlarının nasıl korunduğunu gözlemek adına güzel anlamlı bir gezi oldu. Öğrencilerimiz merak ettiklerini ve öğrenmek istediklerini yerinde ve ilk ağızdan öğrendiler. Hayvanları Koruma Haftası’nın en anlamlı yönü de hayvan barınağı ziyareti oldu. Bizleri gezimizde ilgiyle ağırlayan Kırıkkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Veterineri ve barınak personeline teşekkür ederiz” dedi.

 

 

Bu haber 1672 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi