Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Vali  Kolat Yahşihan da Organik Üretim sera ve bahçeleri gezdi

Vali Kolat Yahşihan da Organik Üretim sera ve bahçeleri gezdi

Tarih 16 Kasım 2014, 02:00 Editör PINAR YILMAZ

Vali Kolat Yahşihan da Organik Üretim yapılan
Sera ve Bahçelerini Gezdi.

 Vali  Kolat Yahşihan İlçemizde Organik Üretim yapılan

Sera ve Bahçelerini Gezdi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Yahşihan İlçesine bağlı Irmak, Kılıçlar, Hisarköy ve Bedesten köylerinde ziyaret ederek çiftçilerimizle sohbet etti. Ziyaretlere Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, İl Halk Sağlığı Müdürü FeramişGüngüneş ve diğer protokol üyeleri katılmıştır.

Ziyaretlerde uğranılan köylerde çiftçilerimizle sohbet eden  Vali Kolat çiftçilerin sorunlarını dinledi. Kılıçlar ve Hisarköy’de çiftçiler Kılıçlar deresinin aşırı yağışlarda taşkınlık yaparak sebze bahçelerine zarar verdiklerini söyleyerek Sayın Valimizden dere ıslah projesi yapılmasını istemişlerdir. Hisarköy’deSayın Valimiz organik üretim yapılan sera ve bahçeleri ziyaret ederek yetiştiricilerden organik üretim hakkında bilgi almıştır.

İl Müdürü Recep Kırbaş; sera desteği talebinde bulunan çiftlilerimize bakanlığımızca uygulamaya konulan ve müracaatları devam eden Kırsal kalkınma destekleme Programı hakkında bilgi vermiştir. Buna göre tarımsal üretim yapmak isteyen çiftçilerimize alternatif enerjili sera desteği verildiğini ve 24 Aralık 2014 tarihine kadar müracaatların İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılabileceğini söylemiştir. Bu programda ayrıca tarımsal ürün işleyen, depolayan bir tesis kurmak isteyen yatırımcılara, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen yetiştiricilere, tarımsal üretim yapan işletmelerin enerji yatırımlarına konusuna göre değişmek üzere bir buçuk milyon TL ye kadar hibe destek verileceğini söylemiştir.

 

 Vali Ali Kolat ve beraberindekiler Hisarköy çiftlik mahallesinde köprü açılışı da yaptı. Köylüler protokol üyelerine ikramda bulundu. Ziyaret akşam saatlerinde sona erdi.

 

Bu haber 1315 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi