Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TANAP Doğalgaz boru hattı Kırıkkale den geçecek

TANAP Doğalgaz boru hattı Kırıkkale den geçecek

Tarih 01 Mart 2015, 13:48 Editör PINAR YILMAZ

TANAP Doğalgaz boru hattı Kırıkkale den geçecek

TANAP Kırıkkale’den geçecek

Dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi, yatırım teşviki kapsamına alındı. Yatırım tutarı 23,2 milyar liraya karşılık gelen proje ile ilgili Doğal gaz boru hattı Kırıkkale’den de geçecek.

YATIRIM VE TEŞVİK BELGESİ VERİLDİ

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ocak ayında 22 enerji projesine yatırım teşvik belgesi verildi. Söz konusu projelerin sabit yatırım tutarı 23 milyar 723 milyon 417 bin liraya karşılık geliyor. Bu projelerde 247 kişilik istihdam öngörülüyor. Proje ile ilgili Doğal Gaz Boru hattı Kırıkkale’den de geçecek projenin hayata geçmesiyle Kırıkkale istihdam ve ekonomisine etkili olması bekleniyor.

TEŞVİKTEN YARARLANACAK PROJELER

Yatırım teşviklerinden yararlanacak projeler arasından rüzgâr, güneş ve hidroelektrik santrali, sıcak su üretimi ve boru hattı gibi tesisler bulunuyor. Teşviklerden yararlanacak en önemli proje ise TANAP. TANAP, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacak. Boru hattının sabit yatırım tutarı 23 milyar 200 milyon lirayı buluyor. Proje için yaklaşık 761 milyon dolarlık makina ve teçhizat ithalatı öngörülüyor. Proje kapsamında 187 kişinin istihdamı planlanıyor.

ÖNCE TÜRKİYE’YE, SONRA AVRUPA’YA

Projeyle Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın öncelikle Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya taşınması amaçlanıyor. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğalgaz Koridorunu oluşturuyor.

İKİ İLDE ÇIKIŞ NOKTASI VAR

Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya'da olmak üzere, ulusal doğalgaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak. TANAP Doğalgaz Boru Hattı Sistemi, 19 kilometresi Marmara Deniz geçişi olmak üzere toplam 1850 kilometre ana hat ile Türkiye içerisindeki çıkış noktalarına olan bağlantı hatlarının işletmesinde kullanılmak üzere inşa edilecek yer üstü tesislerinden oluşacak. Projede yer üstü tesislerine ilaveten geçici olarak kullanılmak üzere işçilerin konaklayacağı kamp sahaları, boru depolama alanları ve erişim yolları da tesis edilecek.

 

Bu haber 1469 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi