Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Kırıkkale de  Salma Tavukçuluk İşletmeleri Sayısı Artıyor

Kırıkkale de Salma Tavukçuluk İşletmeleri Sayısı Artıyor

Tarih 04 Mart 2015, 00:43 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de Salma Tavukçuluk İşletmeleri Sayısı Artıyor

Kırıkkale de  Salma Tavukçuluk İşletmeleri Sayısı Artıyor

Kırıkkale Merkez Ulaş köyünde faaliyete başlayan salma tavuk serbest sistem tavukçuluk işletmesi faaliyetine başlamıştır. Refik Ateş’e ait işletmeyi hafta sonu ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve İl müdür Yrd. Gürsel Doğan kümes sahibine bazı tavsiyelerde bulunmuşlardır. Ziyarette İl Müdürü Recep Kırbaş “ başarılı bir tavukçulukiçin temizliğe, hastalıklarla mücadele içinaşılamayadikkat edilmesi gerektiğini, kümes ısısına ve ışıklandırmaya özen gösterilmesiyleyumurta verimliliğinin artacağını söylemiştir.

İşletmede Lohman Brown cinsi yumurtatavuğutercih edilmiştir. Bu tavukların ağırlıkları 1,75-2,7 kg arasında olup 4-5 aylık olduklarında yumurtlamaya başladıkları bilinmektedir. Günde 80–100 gram arası yem yemektedirler.Salma Tavukçulukta 1 tavuk yılda 280-320 arası yumurta verir.Salma Tavukçuluktaki ömrü 3 yıldır.Tavuk yumurtadan kesildikten sonra kesilip doğaltavuk eti olarak satılmaktadır.

İlimizde son dönemde salma tavukçulukişletmelerine yönelimde bir artış gözlenmektedir. Daha evvel Keskin ilçemizde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle 21 çiftçiye dağıtımı yapılan 4 bin baş ATAK S cinsi tavuklardanyumurta üretimi devam etmektedir. Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan’ın yakın ilgi ve desteğiyle KOSGEB desteklerinden yararlanan yetiştiriciler, faaliyetlerini daha kazançlı hale getirmek için kooperatif kurmuşlardır. Böylece hem girdi temininde hem de pazarlamada birlikte hareket ederek daha kazançlı bir ticari faaliyet yürüteceklerdir.

 

Bu haber 1899 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi