Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Bilinmeyen Türk Tarihi yazarından Dulkadiroğulları derneğine ziyaret

Bilinmeyen Türk Tarihi yazarından Dulkadiroğulları derneğine ziyaret

Tarih 27 Nisan 2015, 00:56 Editör PINAR YILMAZ

Bilinmeyen Türk Tarihi ve Kültürü ile Oğuzlar kitabının yazarı Dulkadiroğulları derneğine kitap hediye etti

 

YAZAR SELÇUK SİLSÜPÜR’ÜN DULKADİROĞULLARI DERNEĞİ ZİYARETİ

 Gazetemiz köşe yazarı Selçuk Silsüpür, Kırıkkale’deki Dulkadiroğluları Derneğini ziyaret etti. Silsüpür, Dernek Başkanı Köksal Erkoç’a yeni çıkan “Başyapıt Bilinmeyen Türk Tarihi ve Kültürü” adlı eserini imzalayarak hediye etti.

  Dulkadiroğluları Derneği Başkanı Köksal Erkoç, “Yazar Selçuk Silsüpür’ün ziyareti konusunda basın mensuplarına şu bilgileri verdi. “ Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür’ü derneğimiz toplantısına davet etmiştik. Kendisi bu davete icabet ederek bizleri mutlu etti. Selçuk Silsüpür bilindiği gibi Dulkadiroğulları Beyliğini kuran Cerid Oymağına mensup bir kardeşimizdir. Dolaysıyla bizler bir anlamda amcaoğullarıyız. Ayda bir gün dernek üyeleri ile bir araya geliyoruz, bizler Dulkadiroğluları köklü ve soylu bir geçmişe sahibiz. Bu geçmişimizden gurur duyuyoruz, Yazar Selçuk ağabeyimde bizi ziyaret ederek bize daha aktif çalışmamız için manevi güç vermiştir” dedi. 

 Yazar Selçuk Silsüpür’de yaptığı konuşmada

             “ bilindiği gibi Dulkadiroğulları Beyliği 1337-1520 yılları arasında hüküm sürmüş ve Osmanlı Devleti tarafından yıkılmış, Anadolu beyliklerinin sonuncusudur. Bu beyliğin kurucuları arasında Oğuzların Bozok kollarından Bayat, Avşar, Beydili Boyları ile Cerid Oymağı gibi oymaklarda destek vermiştir. XVI yüzyıl başlarında beyliğin sınırları Harput’tan Yozgat’a, Sivas’ın güneyinde Gemerek ve Gürün’den Antakya’da Hassa’ya kadar genişletmiş bulunuyor ve Maraş başta olmak üzere Antep, Adıyaman, Malatya, Kayseri, Kırşehir ve Kadirli şehirlerini içine alıyordu.

  DulkadirBeyliği, dolayısıyla başta Kahraman Maraş olmak üzere hüküm sürdüğü birçok şehir ve kasabalarda da ciddi eser ve iz bırakmıştır. Kahramanmaraş’ta, Dulkadir Beyliği’de dâhil tarihten bu yana birçok eser yer almaktadır. Bizler de bu eserleri ve eserlerin sahiplerini gelecek kuşaklara tanıtmalı, aktarmalıyız. Unutmayalım ki tarihini gelecek nesillere aktarmayan hiçbir millet tarihiyle gurur duyma hakkına sahip değildir Bizlerde bir zamanlar mensubu bulunduğumuz Dulkadiroğulları Beyliğine sahip olduğumuz vefa duygusu ve tarih bilinci bizlere kültürel değerlerin yaşatılması sorumluluğu vermektedir” dedi.

 

  Dernek mensuplarına yeni kitabını imzalayan Silsüpür, Dulkadiroğulları Derneğinin Denek Dağındaki geleneksel festivaline davet edilmekten dolayı memnuniyetini ifade ederek inşallah bu festivale ailecek katılarak manevi destek vereceğiz dedi

 

Bu haber 1267 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi