Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
112 den En Ücra Köşeye Ambulanslı Hizmet

112 den En Ücra Köşeye Ambulanslı Hizmet

Tarih 28 Nisan 2015, 02:05 Editör PINAR YILMAZ

En Ücra Köşeye 112 Ambulanslı Hizmet

En Ücra Köşeye Ambulanslı Hizmet

Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 8 tam donanımlı ambulans hizmete başladı. Daha öncede 2 motoambulansın töreni yapılarak göreve başlanırken, yeni göreve başlayan ambulanslarla birlikte Kırıkkale'nin en ücra köşesine sağlık hizmeti kolay bir şekilde ulaştırılacak.

KURDELE KESİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen görev başlangıç töreni ve hizmet kurdelesi kesimine Vali Ali Kolat, Kırıkkale Milletvekili Adayları Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ve Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Müftüsü Bekir Gerek ve yetkili müdürleri ile bürokratlar katıldı. Programda yeni alınan araçların hizmete girmesi nedeniyle kurdele kesim töreni yapıldı.

  

ÇEVRE İLLERDEN HASTA ALIYORUZ

Vali Ali Kolat "Gerçekten gurur verici bir tablo içindeyiz. Bunun ilimiz de de aynı şekilde büyük bir özveriyle arkadaşlarımız hizmet veriyorlar.. Gerek YİH'in devreye girmesi gerek TIP'ın devreye girmesi gerçekten Kırıkkale'de sağlık anlamında bir dinamizmim getirmiştir. Gerçekten sağlık camiası da bu fiziki şartların güzel olması kendilerinin dahi gönüllerini bu işe vermesi bunun bir göstergesidir. Biz artık Ankara'ya hasta gönderen bir il olmaktan çıktık çok nadiren Ankara'ya kendi rızası ile gidenler gidiyor çok zorunlu olmadıkça hasta gitmiyor. BU oran ciddi manada düştü. Şuda bir gerçek hem çevre illerimizde hem de Ankara'dan hasta kabul eder konuma geldik. Bu tablo alkışlanacak bir tablo. Üniversite ile iyi koordine içindeyiz. Sağlık anlamında birlikte hareket edip çok güzel sonuçlar alıyoruz. Kırıkkale çok hareketli bir yerde 43 vilayetin geçtiği bir alan trafik oldukça yoğun. Bazı zamanlarda 30-35 bin araç geçiyor günde. Bu noktada acil ve hemen müdahale gerekiyor. Bu ambulansların tam donanımlı olarak hizmete başlaması önemlidir. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda mevcut ambulanslara 8 ambulans, 2 donanımlı motoambulanslar hizmete devam edecek ve kısa zamanda olaya müdahale edeceklerdir. Emeği geçen, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" sözlerinde bulundu.

 

SAĞLIK KOMPLEKSİ

Oğuz Kağan Köksal "3 Milletvekili Adayımız adına sizleri selamlıyorum. Bugün çok güzel bir hizmete şahitlik ediyoruz. Ben burada otururken eski valilik görevlerim aklıma düştü. O zaman bırakın böyle sıra sıra ambulansları, uydurma bir ambulans çoğu çalışmaz, çalışsa da benzinini bulamazdık çoğu vatandaştan benzinini doldurursan gider götürürüz diye hizmet verirdik. O günleri yaşayan bir insan olarak gerçekten çok heyecanlandım ve gururlandım. Şuarada bakarken AK Parti iktidarının getirdiği güzselliklere ortak olmak içinde bulunmaktan dolayı gururlandım. Sağlık hizmetlerinde Türkiye önemli bir adım attı. Vatandaşın kamuoyu yoklamalarında ve TÜİK'in memnuniyet araştırmasında yapılan anketlerde halkın en memnun olduğu sektörlerden birisi sağlık sektörüdür. 12 yıl içinde büyük çağ atlandı. Kırıkkale bu güzelliklerin biraz daha üstünde. Kişi başına düşüne hasta ve doktor sayısına bakıldığında hep ilk 5'in içindeyiz. 12 yılda Kırıkkale'de sağlık çalışmalarına büyük önem verilmiş. Geçtiğimiz yıl YİH'in yeni hastanesinin son teknoloji ile hizmet verilen bir sağlık hastanesini hayata geçirmiştik. 8 tane daha 112 araç daha ekleniyor 2 tane de motosiklet var daha hızlı ulaşmak için. Kırıkkale'nin her tarafı en ücra köşesi, en ucuna kadar hızlı bir şekilde ulaşmak için gidecek bir seviyeye sağlık hizmetleri getirilmiş oldu. Bu ambulansların insan sağlığına büyük hizmet edecektir şifa bulması dileği ile ilimizin sağlık sektörüne hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun "43 ilin kesişim noktasında bulunan İlimizde 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlarda 28 Adet Acil Yardım Ambulansı, 1 Adet Çoklu Acil Yardım Ambulansı ve 1 Adet Obez Ambulansı hizmet vermekte olup ilimize tahsis edilen 2 adet tam donanımlı motosiklet ambulansı personeli eğitimini tamamlamış olup yakın zamanda hizmet vermeye başlayacaktır. Aynca 2 adet UMKE (Ulusal Kurtarma ve Medikal) aracı olağanüstü durumlarda kullamlmak üzere hizmet vermektedir. Acil Sağlık Hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için gerek personelin bilgi, becerileri ve gerekse ekipman takviyesi noktasmda herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. İl olarak acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma süresi oranlarımız Türkiye ortalamasının üzerinde % 98 olarak gerçekleşmektedir. TÜİK 2013 iller bazında sağlıktan memnuniyet anketinde İlimiz %88.1 ile Türkiye 3.sü olduğu ve bundan sonrada bu memnuniyeti daha da arttırmak için gerekli çalışmalar devam etmektedir. 2013 yılında il genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerince toplam 22.575 vakaya 2014 yılında ise toplam 23.783 vakaya müdahale edilmiştir"

 

GAYRETLERİMİZ

DEVAM EDECEK

"Acil Sağlık Hizmetlerinin hızlı etkin ve kesintisiz olarak sürdürülmesi için İlimizde toplam 30 tam donanımlı ambulans, 2 adet motosiklet ambulansı ve 2 adet UMKE aracı ile halkımıza en iyi sağlık hizmetinin sunulması için çalışılmakta olup, vakalara daha kısa sürede ulaşılması hedeflenmektedir. Bugün Bakanlığımız tarafından 2015 yılında İlimize tahsis edilen yaklaşık maliyeti 1.414.868,60 TL olan 8 adet tam donanımlı ambulansın 7 tanesini 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarına, 1 tanesinin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine dağıtımı yapılacak ve hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılması için gayret ve çalışmalarımız devam edecektir" dedi. Etkinlik sonrasında katılımcılar ambulansları dualar eşliğinde şehir turuna çıkarttılar. Daha sonra ise sergi gezildi.

 

Bu haber 1243 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi