Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yağlık Ayçiçeği Hasadına

Yağlık Ayçiçeği Hasadına

Tarih 02 Eylül 2015, 10:18 Editör PINAR YILMAZ

Yağlık Ayçiçeği Hasadına

Yağlık Ayçiçeği Hasadına Karadenizbirlik yağlık ayçiçeği alım kampanyasını Karakeçili ilçesinde başladı. Kampanya başlangıcında düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Karadenizbirlik Mağaza Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Şen, İlçe Müdürü Aydın Bütün, teknik elemanlar ve üreticiler katıldı. ÖN ALIM FİYATLARI Açılışta konuşma yapan Karadenizbirlik Müdürü Erol Şen, kampanya döneminde üye olan üreticilere mubayaa edilecek Yağlık Ayçiçeği için 1,55 TL/Kg ön alım fiyatı uygulanacağını, kampanya sonunda iç ve dış piyasa şartlarına göre belirlenecek olan fiyata göre ücret farkı ürün teslim eden tüm ortaklara ödeneceğini söylemiştir. Karadenizbirlik olarak 2015 yılında üretici ortaklarına 2 bin 300 kilo Hibrit Yağlık Ayçiçeği tohumluğu dağıttıklarını da sözlerine ekledi. 1,5 MİLYON TON AYÇİÇEĞİ Açılışta bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş “İlimizde başta Çelebi ilçemiz olmak üzere, Keskin, Balışeyh ve Karakeçili ilçelerimizde toplam 11 bin dekar üretim yapılmakta ve dekara ortalama 295 kg verim alınmaktadır. Yağlık ayçiçeği üretimine bakanlık olarak gübre, mazot, sertifikalı tohum, toprak analizi gibi desteklerin yanında 30 Krş/kg fark desteği verilmektedir. Ayrıca sözleşmeli üretim yapan çiftçilerimize 15 TL/da ilave destekleme yapılmaktadır” dedi. 2014 yılı verilerine göre Ülkemizde kişi başı ayçiçek yağı tüketimi yıllık 12 kg olup bu konuda üretim açığımız bulunmaktadır. 2014 yılında 1,5 milyon ton ayçiçeği yağı üretimimiz olmasına rağmen ihtiyacın karşılanması için Ayçiçek tohumu, yağı ve küspesine 1 milyar doların üzerinde döviz ödendi.

Bu haber 1135 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi