Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da İlköğretim haftası ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma töreni

Bahşılı da İlköğretim haftası ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma töreni

Tarih 22 Eylül 2016, 16:09 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı da İlköğretim haftası ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma töreni düzenlendi


Bahşılı da İlköğretim haftası ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma töreni

Bahşılı cumhuriyet meydanında başladı, çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşı başlayan tören, sonra İlçe de eğitim öğretim veren Barboros ilk öğretim okulu salonunda kutlama programı ile devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program okul müdürü Sefayet Özbek in konuşması ile devam etti.

Özbek yaptığı konuşmada ,'2016-2017 Eğitim ve öğretim yılının vatanımıza,milletimize ilçemize ve okulumuza mutlu huzurlu ve başarılı geçmesini dilerim.Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıldan itibaren

Eğitim öğretim alanında yoğun çalışmalar başlatılmış ve 1927 yılında okuma yazma bilenlerin oranı % 11 iken,bugün %99 lara ulaşmıştır.Bugün yarıca bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti DEVLETİNİ demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuş olup,başta başkonmutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde,Hükümetimizin,güvenlik güçlerimiz ve halımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş ve milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır dedi.

İlçe Milli eğitim müdürü Muhammed Bahadır Dülger ise yaptığı konuşmada ,

  -19 Eylül 2016 tarihi itibariyle yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimizin ve sayın velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyorum diyerek devam etti, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuş olup başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır.

Bu manada, milletimizin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir. Milletimizin söz konusu vatan olduğundan gücünün, iradesinin ve kararlığının çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi bir hakkın teslimi olacaktır.

Bu noktada “ insan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir.

Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, amacımız, geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız.

 

 

İlköğretim haftası ile ilgili Şiirler okundu slayt gösterisi ile tamamlandı. 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anarak öğrenciler şiiirler okudu,bir kız öğrenci ‘Bu vatan kimin’ isimli şiirini okurken salondan alkış tufanı koptu.

Halkımızın kahramanca direnişi ile bertaraf edilen darbe girişiminde seve seve görev alan insanlarımızın kahramanca mücadedelerinden derlenen slayt görüntüleri ile program sona erdi.

Programa Kaymakam Harun Ersin Polat,Garnizon komutanı Ercan Erçayan,Bahşılı Belediye Başkan yardımcısı Faruk Şarlıoğlu,Okul müdürleri,Kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı

Bu haber 1135 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi