Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Siyasette Rol Oynamak İstiyorum

Siyasette Rol Oynamak İstiyorum

Tarih 18 Ocak 2017, 02:29 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale’nin eski AK Parti milletvekili Murat Yılmazer in oğlu Avukat Mehmet Yılmazer,

Siyasette Rol Oynamak İstiyorum

Kırıkkale’nin tanınmış simalarından eski AK Parti milletvekili Murat Yılmazer’in oğlu Avukat Mehmet Yılmazer, basın mensuplarıyla Carmine Hotel’de  bir araya geldi. Siyasette etkin rol oynamak istediğini belirten Yılmazer, “ Türkiye’nin yeni sisteminde siyasetçi profilleri daha liyakatli ve daha donanımlı insanlardan oluşacak’’dedi.

NİTEİKLİ OLMALI

Değişimin olduğu yerde kendisinin de olmak istediğini söyleyen Avukat Yılmazer, Evet bugün Türkiye yeni bir sistemi kurmaya doğru ileri adımlar atıyor. Bizim de süreç başladığında sokak sokak destek vereceğimiz bir referanduma doğru gidiyoruz. Türkiye yeni sistemi kurarken sanılmasın ki her şey eskisi gibi kalacak. Bu ne Kırıkkale'de ne de Türkiye'nin herhangi bir yerinde. Yani değişimin insanlara, insanların niteliklerine sirayet etmediği durumlarda sistem değişiminin başarılı olacağını söylemek zordur. Yani özetle şunu söylüyorum: Türkiye'nin yeni sisteminde siyasetçi profilleri daha liyakatli ve daha donanımlı insanlardan oluşacak. Türkiye'yi 2023 vizyonuna götürecek dava bilincinin AK Parti henüz kurulmadan ta Milli Türk Talebe Birliği, Birlik Vakfı gibi dönemleri ile başladığını bilen o dönemlerin ruhunu içinde taşıyan siyasetçilerimiz yeni dönemde siyasetteki yerlerini alacaklar. Zira bu denli dava şuuruna sahip katma değeri yüksek sahici insanlara ihtiyaç var. Çünkü her siyasetçinin katma değer yaratacak nitelikleri olmalı.’’şeklinde konuştu.

YÜKSELTEREK KORUNMALI

Yılmazer, “Kırıkkale'ye bakın.Ne çok emeklimiz ne çok çocuğumuz ve gencimiz ve ne kadar az çalışanımız var. Emekliler şehri terk etmediği için esnafımız biraz nefes alıyor. Evet Ak Parti Türkiye'de büyük işler yaptı. Yapmaya da devam ediyor edecek. Ancak beni özel olarak Kırıkkale ilgilendiriyor. Malumunuz üzere Kırıkkale, Cumhuriyet'in kurucu ve stratejik öneme sahip bir şehridir. Ki bu durum Cumhuriyet'in ilk yüzyılında bu böyle olmuştur. Çünkü MKE buradadır. Türkiye'nin 4 rafinerisinden biri buradadır. Kırıkkale ilk yüzyılın başat şehirlerinden bir tanesidir. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında da bu başat konumunu daha da yükselterek korumalıdır. Bu noktada teknolojide ve innovasyonda mutlaka yapmamız gereken atılımın gerçekleşeceği yer olan "silikon vadisi" neden Kırıkkale'de olmasın? Neden tarımda endüstrileşme atılımının merkezi Kırıkkale olmasın? Kırıkkale'de proje bağlamında ben ortaokul'dayken başlayan bir proje vardı, hepinizin bildiği üzere Yeşil Vadi... Bu projeden öteye bir adım daha gidemedik. Halbuki insan kaynağımız var, bu şehir için düşünen zihinlerimiz var.’’diye konuştu.

ÖNEMLİ FİGÜRLERİN OLMASI

 “Demem o ki; artık bir vizyona ihtiyacımız var. Büyük fikirlere... Profesyonel ekiplere ihtiyacımız var. Bizim bir kaç küçük ölçekli işletmeye, üç beş koyun ya da üç beş inekle ayakta durmaya çalışan işletmelerden önce büyük ölçekli ve sadece kendi geçimi sağlayan değil katma değer yaratan işletmelere ihtiyacımız var. Bizim Amerika'daki gibi Hollanda'da ki gibi zengin çiftçiye, büyük ölçekli modern tarım işletmelerine, bununla birlikte bir üniversite şehrine ihtiyacımız var. Bizim işsizlik sorunu bitmiş; Türkiye'ye katkı veren bir şehre ihtiyacımız var. Böyle bir şehre kavuşabilmemizin yolu önce bu gerçeği görmemiz ve bu gerçeğe uygun davranabilmemizden geçiyor. Bu anlamda tarihe yürümek adına sahici bir vizyon ortaya koyabilmek adına şehrimizi, Türkiye'yi 2023 vizyonuna taşıyacak önemli figürlerden birisi olması’’dedi.

Bu haber 1017 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi