Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kaymakam Yılmaz,Yahşihan Eğitimde Başarıyı Artırıyor

Kaymakam Yılmaz,Yahşihan Eğitimde Başarıyı Artırıyor

Tarih 23 Haziran 2017, 01:58 Editör PINAR YILMAZ

Kaymakam Yılmaz,Yahşihan Eğitimde Başarıyı Artırıyor

Kaymakam Yılmaz,Yahşihan Eğitimde Başarıyı Artırıyor

Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz öncülüğü ve destekleriyle Yahşihan ilçesinde temel ve ortaöğretimde öğrenim gören 3 bin 112 öğrencinin akademik sınav ve yarışmalarda kazanımlarının ölçülmesi ve bu ölçümlerde eksik kalan müfredat konularının analizi ve takviye eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ile Yahşihan ilçesi eğitimde cazibe merkezi haline getirme çalışmalarıyla ilgili.

SORGULANMAKTADIR

Yapılan açıklamada “Projede iki önemli unsur bulunmaktadır. bunlar; Ölçme ve Değerlendirmedir. Ölçme kısmında ;Yahşihan ilçesindeki öğretmenlerimizden soru bankası hazırlama komisyonu oluşturulmuştur.Bu komisyon öğrencilerimizin okulda ve destekleme kurslarında işledikleri konularla ilgili sorular hazırlanmakta ve bu sorular soru kitapçığı halinde basılmaktadır akabinde öğrencilere uygulanmaktadır.Diğer kısım Değerlendirmedir. Değerlendirme kısmında ise öğrencilere yöneltilen çoktan seçmeli soruların konu analizleri yapılmakta ve eksikliği tespit edilen konulara ilgili önleyici tedbirler alınmaktadır.Ayrıca öğrenci kendi seviyesini sınıfı, okulu ve ilçesi içerisinde görebilmekte ve kendi başarısını sorgulamakdır.’’dedi.

ÖLÇÜLMESİ GEREKMEKTEDİR

“Projemiz; sürekli iyileştirme, süreç yaklaşımı ve karar vermede gerçekçi yaklaşımların hayata geçirilmesi, katılımın sağlanması yanında, öğrenme yöntem ve tekniklerinin, çoklu zekâ kuramının uygulanması açısından da bir araç olma özelliği taşımaktadır. Ölçülemeyen Bilgi Geliştirilemez”  anlayışından hareketle okul,  öğretmen ve öğrenci açısından hedeflere ulaşma düzeyinin sürekli ölçülmesi gereklidir. Bu sayede öğrenci başarısı sürekli takip edilmiş, sistemde aksayan yönler tespit edilerek sürekli iyileştirme ilkesi gerçekleştirilmiş olur. Projemizin en önemli kazanımı planlamanın yapılması, kazanımlara uygun etkinliklerin geliştirilmesi, öğretim metot ve tekniklerinin irdelenmesi ve ölçme-değerlendirme sürecinin ilçedeki tüm okullarımızda birlikteliği sağlayacak şekilde yapılacak olmasıdır. ‘’

PROJENİN HEDEFLERİ

Ortaokullarda Fen Bilgisi, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce derslerinden 5,6, 7. ve 8. Sınıflara, ortaöğretim 11. Ve 12. Sınıflara belirli aralıklarla sınavların yapılması, Öğrencilere yapılan sınavlar doğrultusunda akademik hedef belirlemelerine yardımcı olunması, Yapılan sınavlar doğrultusunda öğrencilere yönelik rehberlik hizmetlerinin verilmesi, Sınav sonuçlarının okul yönetimi- öğretmen- veli-öğrenci boyutunda bütüncül bir yaklaşımla analiz edilmesi, Öğrenci ve velilerde sınav kaygısı, stres ve gerilim gibi olumsuzlukların giderilmesi, Sınav sonuçlarının analiziyle birlikte okul içi performansın artırılması,  öğrencilerin bir üst öğrenim hayatına hazırlanmasıdır. Bu hedefler doğrultusunda; proje ofisimize  Kaymakamı Fatih Yılmaz Bey 'in katkılarıyla bir adet çok fonksiyonlu baskı makinesi, optik okuyucu, üç adet bilgisayar ve gerekli kırtasiye malzemeleri temin edilerek faaliyetlere başlandı. Kurulan sistem yaklaşık 100.000 TL'ye mal oldu. Çalışmaların sonucunda   17/05/2017 tarihinde yaptığımız teog deneme sınavına 5. sınıflarda 216 öğrenci, 6. sınıflarda 121 öğrenci 7. sınıflarda 147 öğrenci olmak üzere toplamda 484 öğrenci katıldı.

        

Bu haber 757 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi