Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KIRIKKALE Mİ- KIRKLARELİ Mİ

KIRIKKALE Mİ- KIRKLARELİ Mİ

Tarih 24 Temmuz 2017, 09:14 Editör PINAR YILMAZ

Bu Karışıklığa bir son verin,Bıktık Artık

Bu Karışıklığa bir son verin,Bıktık Artık!

KIRIKKALE'Mİ? KIRKLARELİ Mİ?

Kırıkkale, 21 Haziran 1989 tarih ve 3578 sayılı yasa gereğince dönemim başbakanı Turgut Özal tarafından yapılan törenle il olurken, Kırıkkale ili sürekli Kırklareli iliyle karıştırılıyor. Kırıkkale ili özellikle ulusal basında Kırklareli iline göre daha çok gündem oluştursa da ekranların sol köşesinde hep Kırıkkale yerine Kırklareli yazıyor. Hatta bu karışıklık bazen haber bültenlerini sunan spikerlerin kafasını bile karıştırarak Kırıkkale'yi Kırklareli olarak okuyorlar.

DİKKATLİ OLUNSUN

Bu durum bir çok kesimin tepkisine yol açıyor. Özellikle Kırıkkale'de faaliyet gösteren haber ajansları kendi haberlerinin Kırklareli olarak lanse edilmesinden oldukça rahatsız.  Ajans sorumluları bu durumun böyle devam etmemesini isterken, özellikle spikerlerden gereken özeni göstererek daha dikkatli olmalarını istediler.

ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ OLUYOR

Sadece haber konusunda karıştırılmayan bu iki şehir isimlerinden dolayı da, yurt gelinde faaliyet gösteren Kargolarda bu tür yanlışlıklar uyarak kargo sahiplerinin ürünlerini bazen Kırıkkale'ye bazen de Kırklareli'ne postalıyor. Öğrenciler ise özellikle tercihler konusunda bu tür  yanlışlıklar yaparak büyük sürpriz yaşıyorlar.

CAPSLER YAPILIYOR

Bir çok internet sitesinde bu iki şehir vatandaşların  capsleriyle de karşı karşıya kaldı. Bunlardan bazıları ise şu şekilde ''çocukluğumdan beri isim benzerliğinden dolayı Kırıkkale ile de Kırklareli'ni hep karıştırır dururum. İki ile gitmiş olmama rağmen adlarını ilk duyduğumda her bir çift aynı anda canlanır zihnimde.''-"Benim için Kırıkkale ile Kırklareli'dir.ikisinin de adı şehir ismi değil tarih adı sanki''

 

 

Bu haber 881 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi