Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
500 KEKLİK DOĞAYA,30 BEÇ TAVUĞU KÖYLÜLERE DAĞITILDI

500 KEKLİK DOĞAYA,30 BEÇ TAVUĞU KÖYLÜLERE DAĞITILDI

Tarih 14 Eylül 2017, 23:34 Editör PINAR YILMAZ

500 KEKLİK DOĞAYA,30 BEÇ TAVUĞU KÖYLÜLERE DAĞITILDI

 

500 KEKLİK DOĞAYA,30 BEÇ TAVUĞU KÖYLÜLERE DAĞITILDI

 

Oramn Bakan ının verdiği söz yerine getirildi,Kırıkkale ye Doğaya salınmak üzere 500 keklik ve Köylüye verilmek üzere 30 beç tavuğu dağıtıldı.Kırıkkale Keskin İlçesi Aşağışeyh köyü ile esat müminli köylerinde düzenlenen programda AK PartiKırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve protokol üyelerince  Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube müdürlüğü ekiplerince araçlarla getirilen keklikler doğaya salındı.

Milletvekili Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaban hayatı konusunda gösterdiği özveriyi takdirle karşıladığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kırıkkale ziyaretinde sözünü aldıkları keklikleri bugün itibariyle doğaya saldıklarını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

'Ben milletvekilliğinin yanında tarımla uğraşan bir vatandaşım. Kırıkkale hinterlandındaki hububatın kalitesizliği, süne zararlısına karşı eksik mücadele yaptığımızdan dolayıdır. Bakanımız Eroğlu'nun verdiği 500 keklik sözünü bugün yerine getirdik. Çok teşekkür ediyorum. Alandaki sulak bölgeleri tespit ettik ve buralara bırakacağız. Ancak buradan bütün muhtarlara sesleniyorum avcılarla mücadele edin gereken neyse onu yapın,aldığınız kararlarda kanun içerisinde çok etkin olmamız gerekiyor.'diyerek keklikleri doğaya bırakma faaliyetini başlattı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir ise doğaya yaban hayvanı yerleştirmek ve kentteki yaban hayatının sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla keklikleri saldıklarını belirtti.



Şube müdürlüğü olarak 2012 yılından itibaren kentte doğaya 12 bin 700 
kınalı keklik bıraktıklarını vurgulayan Akdemir, 'Bu keklikler ekolojik dengenin yanı sıra kene ile tarım zararlıları süne ve kımılla etkin mücadele sağlıyor. Çiftçilerimizden özellikle bu keklikleri koruması yönünde isteklerimiz oluyor. Avcılarımızın da av kanunlarında belirtilen sayıları geçmemelerini özellikle istiyoruz.' diye konuştu.

Keskin Avcılar Derneği Başkanı da bu keklikleri avcıların vurmama garantileri yok sözü üzerine kesin konuşan Mv.Öztürk bu keklikleri vuranları sizde cezalandırın diyerek arkanızda ben varım sözünü verdi.

Ayrıca, köylülere keneyle mücadele kapsamında 30 beç tavuğu dağıtıldı.

Köy camii yanına kurulan çadırda bazlama ve ayran ikram edildi.

Programa AK Parti Kırıkkale Mv.Apdullah Öztürk,Keskin Belediye başkan yardımcısı,Keskin Avcılar Dernek Başkanı Benzer ,Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir,Kurum yetkilileri ve personeli,Köy Muhtarı,köylüler ve Ulusal Basın Anadolu Ajansı,TRT TV,iHA,Haberci71 Haber Ajansı ile Medya ve Gazeteciler Cemiyeti haber site editörü,Haber Kale Koordinatörü katıldı.


 

Bu haber 817 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi