Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Düzenli Alışkanlık Edinilmeli

Düzenli Alışkanlık Edinilmeli

Tarih 23 Kasım 2017, 14:41 Editör PINAR YILMAZ

Düzenli Alışkanlık Edinilmeli

Düzenli Alışkanlık Edinilmeli Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. SAĞLIKLI BİREYLER SAĞLIKLI ORGANLAR Konu hakkında İl Müdürü Dr. Güngüneş “Sağlığımızın önemli bir parçası olan ağız diş sağlığı bakımının özellikle küçük yaşlardan itibaren verilecek eğitimlerle kazandırılmasında ebeveynlere ve diş hekimlerine büyük görevler düşmekte ve tüm diş hekimlerimiz bu doğrultuda büyük bir gayret göstermektedir. “Dünya Sağlık Örgütüne göre sağlık; bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal bir bütün olarak tam bir iyilik halidir. Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki; ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır. GENÇLER AİLELERİNİ ÖRNEK ALIR “Kötü ağız hijyeninin yol açtığı diş çürükleri ve dişeti hastalıklarından korunmada öncelikle kişiler kendi sağlıklarının bilincinde olmalı ve bireylere günde en az iki kere sabah kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması, günde en az bir kez diş ipi kullanımı, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve en az altı ayda bir düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir. Çocuk ve gençlerin gelişim dönemlerinde edindikleri tutum ve davranışlar, ileriki yaşlarda hem genel sağlıklarını hem de ağız ve diş sağlıklarını şekillendirmesi açısından çok önemlidir ve bu dönemde çocuk ve gençler üzerinde akranları kadar, ailelerinin, öğretmenlerinin çok önemli etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. SAĞLIKLI GÜNLERE “Daha sağlıklı nesiller için çocuklarımızı ve gençlerimizi bu konuda eğitmek ve hatta onlara sosyal sorumluluk anlayışıyla olumlu örnek olmak bizim en önemli görevimizdir. Ağız ve diş sağlığının yaşamımızdaki önemini topluma daha iyi yansıtmak amacıyla bilimsel diş hekimliğinin ülkemizde başlangıcı kabul edilen 22 Kasım 1908 tarihinden yola çıkılarak 22 Kasımı içine alan hafta Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimliği Günü olarak kutlanmaktadır. Halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi yönünde büyük bir özveri göstererek fedakârca çalışan tüm diş hekimlerimizin Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile Diş Hekimliği Gününü kutluyor ve sağlıklı günlere hep beraber ulaşmak dileğiyle başarılar diliyorum” dedi.

Bu haber 857 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi