Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
DüğünlerimizFOTOĞRAFLAR HER ZAMAN İBRET VERİR VE BİRŞEYLER HATIRLATIR-2 (açın)FOTOĞRAFLARIN DİLİ OLSA-3Künye
Kısmi Anayasa Değşikliği Paketi Tartışıldı

Kısmi Anayasa Değşikliği Paketi Tartışıldı

Tarih 31 Mart 2010, 23:52 Editör PINAR YILMAZ

Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük, İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi'ne bağlı Hasan Sağlam Öğrenci Yurdunda "yargı reformu" konulu bir konferans verdi.

HASAN SAĞLAM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’NDA

KISMİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ TARTIŞILDI

 

Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük: Yargı bağımsız ve tarafsız olmalıdır.

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakultesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük, İlim Yayma Cemiyeti Kırıkkale Şubesi’ne bağlı Hasan Sağlam Öğrenci Yurdu’nda “yargı reformu” konulu bir konferans verdi. Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük, hükümet tarafından kamuoyuna açıklanan ve muhtemelen halkoyuna sunulacak olan kısmi bir anayasa değişikliği paketini ile ilgili düşüncelerini yurt öğrencilerine ve davetlilere aktardı.

Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük, anayasa değişikliğinin gerekliliğinden, hukukun üstünlüğü anlayışından, hâkim ve savcıların tarafsız ve bağımsızlığından bahsederek gündemde olan anayasa değişikliği paketindeki maddeler ile ilgili tek tek değerlendirmelerde bulundu. Birçok hukukçunu savunduğu gibi Anayasanın bazı maddelerinin değişmesinin gerektiğini vurgulayan Küçük, hukuk devleti ilkesinin belli olması, bunun insanların beynine yerleştirilmesi ve keyfiliğin önlenmesi gerektiğini ifade ederek “Hukuk devletinin, tarafsız ve bağımsız yargının ve adaletin olmadığı, bu kavramın yerleşmediği bir ülkede adaletin, insan haklarının olması mümkün değildir” dedi

Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısı ve yetkilerindeki değişiklik ile geçici 15. maddenin kaldırılması ve siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemenin de anayasa değişikliği paketinde yer alan önemli konu başlıkları arasında yer aldığını belirten Yard. Doç. Dr. Adnan Küçük, programın son bölümünde ise davetlilerin ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

 

 

Bu haber 1653 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi