Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Afrika Aşkı  Kırıkkale de Nikahla bitti

Afrika Aşkı Kırıkkale de Nikahla bitti

Tarih 28 Aralık 2010, 01:54 Editör PINAR YILMAZ

Afrika Aşkı Kırıkkale de Nikahla bitti

Afrika'da tanıştılar, Kırıkkale'de evlendiler

Üniversite eğitimi için Güney Afrika'yı tercih eden Kırıkkaleli Abdüssamet Yurtoğlu, burada tanıştığı 21 yaşındaki Niquetta Odsthuizen'le memleketinde nikah masasına oturdu. Türkçe bilmeyen Odsthuizen, nikahta kendisine yöneltilen soruları Yurtoğlu'nun yardımıyla güçlükle cevapladı. - Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi için 3 yıl önce Güney Afrika Cumhuriyeti'ne giden Abdüssamet Yurtoğlu, 8 ay önce tanıştığı 21 yaşındaki Niquetta Odsthuizen'le bir süre flört ettikten sonra evlenmeye karar verdi.
Odsthuizen'in ailesinin de onayını alan genç çift, vakit kaybetmeden nikahlarını kıymayı planladıkları Kırıkkale'ye geldi. Odsthuizen, hiç Türkçe bilmemesine rağmen sıcak kanlılığı ve sempatik tavırlarıyla kısa sürede çevresindekilerin sevgisini kazandı.
Evlenmek için hazırlıklarını tamamlayarak Kırıkkale Belediyesine başvuran çift, düzenlenen törenle nikah masasına oturdu. Türkçe bilmeyen Odsthuizen, Kırıkkale Belediyesi Nikah Memurluğu'na ait nikah salonundaki törende kendisine yöneltilen soruları Yurtoğlu'nun yardımıyla güçlükle cevapladı.
Konuşmasıyla salondakileri güldüren Odsthuizen, nikah memurunun, "Hiçbir baskı altında kalmadan, Samet ile evlenmeyi kabul ediyor musun?" şeklindeki sorusuna da yine çevresindekilerin yardımıyla "Evet" dedi.
Güney Afrikalı gelinin nikah şahitliğini yapan Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, evlilik cüzdanını Odsthuizen'e vererek, genç çifte bir ömür boyunca mutluluk diledi.
Nikahın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan genç çift, çok mutlu olduklarını söylediler. Odsthuizen'le 8 ay önce bir kafeteryada tanıştıklarını anlatan Yurtoğlu, "Ona bir kahve içmeyi teklif ettim ve kabul etti. Bizim aşkımız işte o kahveyle başladı ve bir süre arkadaşlık ettikten sonra evlenmeye karar verdik" dedi.
Yurtoğlu, okulunu yarım bırakarak Türkiye'ye geldiğini, ancak eğitimini tamamlamak istediğini ifade ederek, okulunun Türkiye'de denkliği olmaması nedeniyle eğitimine Azerbaycan Üniversitesi'nde devam edeceğini, bu sürede eşi Odsthuizen'in, Kırıkkale'deki anne babasının yanında kalacağını söyledi.
Odsthuizen de mutluluğunun anne ve babası tarafından da görülmesini istediğini belirterek, "Onlar şimdi burada değil ama biliyorum ki kalpleri bizimle. Türkiye'yi, Türkler'i ve İslam dinini çok sevdim. Müslümanlığın şartlarını öğrenmek istiyorum. Şimdi değil ama öğrendikçe Müsl ümanlığı tercih edebilirim" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "üç çocuk önerisinin" sorulmas ı ü zerine de Odsthuizen, "Biraz zor gibi görünüyor ama neden olmasın? Eşim isterse olur" karşılığını verdi.
Yurtoğlu'nun Kırıkkale'de yaşayan anne babası ise çocuklarından durumu ilk öğrendiklerinde biraz tereddüt ettiklerini, ancak gelinlerini tanıdıktan sonra akıllarında hiç bir tereddüt kalmadan evlenmelerini desteklediklerini

Bu haber 2058 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi