Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Doğalgaz Kesintisine Son veriliyor

Doğalgaz Kesintisine Son veriliyor

Tarih 28 Aralık 2010, 15:43 Editör PINAR YILMAZ

Doğalgaz Kesintisine Son veriliyor

DOĞALGAZ KESİNTİSİNE SON

 

Bahşılı Kızılırmak Hattında Boru Patlaması Sonunda İlçe Doğalgaz alamamış ve 11 gündür gaz verilemiyordu.

Bu arada Bahşılı TOKİ blokları,çok programlı lise ve otel ve turizmcilik okulu gaz alamadığı için zor günler geçirmekte olup sürekli Kırgaz’ı ve Haberci yi arayarak bilgi almaya çalışıyorlar.

Okullarda bazı öğrenci ve idarecilerin soğuktan hastalandığı bildirilirken TOKİ dede durum içler acısı bir durumda ,bu çalışmaların biran önce hızlanması gerektiğini bildiren vatandaşlar,Eğer havalar soğumaya başlarsa 400 -500 e yakın insanlar hasta olacağını hayatın duracağını ilettiler.

En son bilgileri Kırgaz yetkililerinden aldık. "boru kaynak çalışmaları tamamlandı.

Çarşamba günü yatay sontaj ekibi gelip çalışmalara başlayacak ve Cuma günü boru bağlantılarına başlanacak eğer yetişirse Pazar ve ya pazartesiye gazın verilebileceği bildirildi."

yani dedikleri gibi bu işin çalışması 15 gün sürüyormuş.peki bunun sorumlusu kim acaba diye aklımıza takılan fikirler gelebilir.
1-Kızılırmak ıslah çalışmalarında nehir yatağındaki kumları kenarlara yığarak kızılırmağa kanal süsü veren ve çalışmaları yarıda bırakan DSİ çalışanlarımı,
2-Konya Kulu duble yol çalışmaları için start veren çalışmaların Bahşılı ayağındaki ikinci köprü çalışmasında kızılırmak su akıntısını gelişi güzel bir noktadan vererek nehir yatağından geçen doğal gaz borularının altının oyularak kumların gitmesi ile boruların açığa çıkmasına sebep olup kaynak yerinden delinmesimi,
3-yoksa Kızılırmak yatağından boru geçirdiği halde gerekli dayanıklı malzeme kullanmayıp,bu tür acil afat durumaların artaya çıkacağını hesaplamayan Kırgaz teknik ekibimi.
İşte bu soruları kendimize ve yetkililere sorduğumuz zaman bu kızılırmak burada olduğu sürece,akıntılar ve su kesilip glemelerinde akıntı hesabı yapılmalı ve daha kökten çözüm üretilmeli diyor çalışmaların o yönde olacğını ümit ediyoruz.

Bu haber 2244 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi