Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

KÜ  Genç girişimcilerden Bağımsızlığın simgesi  İstiklal Marşı

KÜ Genç girişimcilerden Bağımsızlığın simgesi İstiklal Marşı

Tarih 29 Aralık 2010, 12:47 Editör PINAR YILMAZ

KÜ Genç girişimcilerden Bağımsızlığın simgesi İstiklal Marşı

Bağımsızlığın simgesi ‘İstiklal Marşı’

 

Kırıkkale Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından ‘İstiklal Marşımızı Anlayarak Anlamak’ konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta konuşma yapan Genç Girişimciler Topluluğu başkanı Murat Yüksel Karaca ‘Bağımsızlığın simgesi İstiklal Marşı’dır’ dedi.

 

MİLLETİN VARLIĞINI

ÜLKE’NİN BAĞIMSIZLIĞINI GÖSTERİYOR

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kocatepe salonunda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Milli Marş nedir? ifadelerini kullanarak açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Murat Yüksel Karaca “Bir milletin varlığını ve istiklalini gösteren ülkenin bağımsızlığının ve gücünün simgesi olmasının yanı sıra, yurtseverlik duygusunun ifadesi olarak, hükümet tarafından onaylanmış, ya da halk arasında benimsenmiş genellikle bestelenmiş haliyle çeşitli etkinliklerde seslendirilen sözlü müzik eserleridir “ şeklinde konuştu.

 

EŞSİZ BİR YAPITTIR

İstiklal Marşımız neden yazıldığı hakkında bilgiler veren Yüksel Karaca “ İstiklâl Marşının yazıldığı tarihte, Anadolu'nun birçok şehri işgal altındaydı. Muazzam bir devleti dört yıl gibi kısa bir sürede kaybeden Türk milletinin, bağımsızlığı tehlikedeydi. İstiklal Harbi'nin en heyecanlı günlerinde toplumu bir araya getirici ve ortak duygularını canlandırıcı, bir milli marş gereksinimini gidermek amacıyla, bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal marşımız yazılmıştır. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı, Türk Ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır”

 

MEHMET AKİFİN HEDİYESİ

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp milletimize armağan edilen İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edildiği vurgulayan Başkan Karaca “Hayatının sonlarında milli mücadele ile ilgili bir sohbette söz İstiklal Marşına geldiğinde büyük şair şunları söylemiştir: ‘İstiklal Marşı o günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir facialar karşısında bunalan ruhların, ızdıraplar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam, Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur’

 

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurullah Çetin Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı hakkında konferansa katılan öğrencileri bilgilendirdi.

Haberci71 (İL-AG)

 

 

Bu haber 2670 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı. 23 Nisan Bayramı Bahsılıda coskuyla kutlandı.

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi