Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

Yahşihan da Temel ilk yardım eğitimi

Yahşihan da Temel ilk yardım eğitimi

Tarih 23 Şubat 2013, 15:30 Editör PINAR YILMAZ

Yahşihan Kaymakam lık personeline Temel ilk yardım eğitimi verildi.

Yahşihan'da Temel ilk yardım eğitimi verildi.

-ilk yardım eğitimi esnasında kan görüntüsünden etkilenen müdür Yıldırım ,bayılarak hastaneye kaldırıldı. 

Kırıkkale Yahşihan ilçesi Kaymakam'lık binasında personele verilen,iki gün süren Temel ilk yardım eğitiminde İlçe Nüfus ve vatandaşlık müdürü Oturduğu koltukta fenalaştı.

Edinilen bilgiye göre,Yahşihan Kaymakam'lığını talebi üzerine İl sağlık müdürlüğü Acil Afetler şube müdürlüğü Personeli'nin verdiği eğitim iki gün sürdü.

Yaklaşık 75 kişinin katıldığı Temel ilk yardım eğitiminin birinci gününde Acil Afetler Şube müdürlüğü personeli Ayşegül Sel'in sunum halinde verdiği ilk yardım eğitiminde yaralanmalarda yapılacak müdahaleleri anlatırken ekranda gördüğü kan görüntüsünden etkilendiği iletilen Yahşihan İlçesi Nüfus müdürü Hacı Ali Yıldırım oturduğu koltukta fenalaştı ilk müdahalenin yine eğitim veren personeli tarafından masa üzerine yatırılarak yapıldığı daha sonra ise 112 acil servisle Yüksek İhtisas hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Nüfus müdürü Yıldırım olayı şöyle anlattı,''ben eğitim programını dinlerken  pisikolojık olarak etkilendim,ekranda dizinden yaralanan birine yapılacak müdahaleleri gösterirken ekrandaki kan görüntüsü etkiledi,fenalaştım,ilk müdahale yine eğitim masasında yapılarak hastaneye kaldırıldım,serum bağlandı yapılan bütün tahliller normal çıkınca taburcu edildim.

Kırıkkale Sağlık il müdürlüğü Acil Afetler şube müdürlüğü görevlisi Ayşegül Sel genellikle eğitimde,şu konulara değindi.

''İlk yardım temel uygulamaları,ilk yardımın tanımı,Acil tedavinin tanımı,Acil tedavi ile ilk yardımın arasındaki fark,ilk yardımın öncelikli amaçları,Temel yaşam desteği,ilk yardım AB'si,diş kanamalarında ilk yardım,iç kanamalarda ilk yardım,doğal deliklerden olan kanamalar,bayılma ve koma,şok'ta ilk yardım,kan şekeri düşüklüğü,sara krizinde ilk yardım,kırıklarda ilk yardım,buruk ve çıkıklarda ilk yardım,ısı ile oluşan yaralanmalar,elektrik çarpmasında ilk yardım,hayvan ısırmaları ve böcek sokmalarında ilk yardım,kedi köpek ısırmalarında ilk yardım,sindirim yoluyla yapılan yardımlar ve zehir danışma merkezinin önemini anlattı.

Karşılıklı sorulan soru ve cevaplarla eğitim tamamlandı.

 

 

 

Bu haber 2538 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi